Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!


Petar_Popovski_10_VI_2016
Ψευδοεπιστήμη και ρατσιστικές ιδέες παρουσιάζονται ως η απόλυτη αλήθεια στην ΠΓΔΜ!!! Δείτε πως παραποιούν την Ελληνική ιστορία, και ευρύτερα την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία, σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές. Απίστευτα πράγματα!
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Εντός της ΠΓΔΜ, ενός μικρού και πολιτικά αυτο-απομονωμένου κεντρού βαλκανικό κράτος, κρατάει για περισσότερα από 70 χρόνια η παράδοση της ψευδοεπιστήμης με καθαρά πολιτικούς σκοπούς, που επικεντρώνεται στα υποτιθέμενα «εθνικά θέματα».
Μετά την απόρριψη των μαρξιστικών ιδεών και τη σύνθεση της «μακεδονικής» ταυτότητας, που στην πρώην Γιουγκοσλαβία χρησίμευσαν ως πρόσχημα για την επεκτατική πολιτική στη Βόρεια Ελλάδα, εμφανίστηκαν νέα δημιουργήματα και καινούριες περίεργες θεωρίες σχετικά με την εθνοτική καταγωγή των βασικών εθνικών ομάδων της ΠΓΔΜ.
Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, όπου οι ιδέες του ιστορικού αναθεωρητισμού που καλλιεργούνται από μικρό αριθμό «εκκεντρικών» συγγραφέων, είναι σπάνιες περιπτώσεις έχουν την ευκαιρία να προβληθούν στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο στα Σκόπια αυτό παρουσιάζεται ως η επικρατούσα άποψη της ιστορικής πραγματικότητας.
Ειδικά την τελευταία δεκαετία, κατά τη διάρκεια της σκληρής και αδιάλλακτης πολιτικής του ακροδεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, η «εθνική μακεδονική ιδέα» διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του ευρωπαϊκού (αλλά και παγκόσμιου) πολιτισμού, που μάλιστα έγινε εθνική ιδεολογία η οποία υποστηρίζεται ήδη από την πλειοψηφία του πληθυσμού.
Το παρακάτω βίντεο, αποτελεί ένα μέρος δίωρου τηλεοπτικού σόου ( «Αργά με τον Μιλένκο Νεντελκόφσκι», που το παρακολούθησε μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού), το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιουνίου, και είναι ενδεικτικό της φασιστικής ιδεολογίας που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.
Ο συνομιλητής, Πέταρ Ποπόφσκι, διδάκτωρ Ιστορίας και διάσημος συγγραφέας, εκθέτει μια σειρά από άτοπες και παράλογες τοποθετήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν την ιστορία της ΠΓΔΜ και το δήθεν «κεντρικό ρόλο» του «μακεδονικού έθνους» στη διαμόρφωση της ιστορίας της ανθρωπότητας και του πολιτισμού.
Μέσα στα 100 λεπτά του talk – show, ο συγγραφέας εκθέτει μια σειρά από «ιστορικές αλήθειες» που τοποθετούν τους «Μακεδόνες» (έτσι όπως ο όρος είναι γίνεται αντιληπτός στα Σκόπια) στην κορυφή του ανθρώπινου πολιτισμού για περίπου 1.000.000 [sic] χρόνια! Μεταξύ αυτών αναφέρεται:
1. Η υποτιθέμενη αποσιώπηση του γεγονότος ότι οι Γερμανοί προέρχονται από «Μακεδόνες», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι μέσω του Βερολίνου και μαζικής πολιτικής δράσης στο πέρασμα των αιώνων κατάφεραν να αποκρύψουν αυτή την αλήθεια μέσα από «πλαστά έγγραφα», δημιουργώντας γερμανικές ή φιλο-γερμανικές πολιτικές ελίτ στην περιοχή.
2. Η προέλευση Σκωτσέζων και άλλων Βρετανών, όπως επίσης των Σκανδιναβών, καθώς και των Βάσκων της Ισπανίας (και της Γαλλίας), είναι από την ΠΓΔΜ (!)
3. Ότι οι όροι «Βαλκάνια» και «Βαλκανική χερσόνησος» αποτέλεσαν εφεύρεση της ευρωπαϊκής ιστοριογραφίας, αντί του «αρχικού ιστορικού όρου» Μακεδονική Χερσόνησος.
4. Μη ύπαρξη των Ελλήνων πριν τον 20ο αιώνα (!!!). Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε έργο του, καθώς και σε πολλές εμφανίσεις του στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι «μείγμα Αφρικανών πειρατών και τους Αράβων, που εφευρέθηκε από τη Δυτική πολιτική, προκειμένου να εξαφανίσει τη φήμη των Μακεδόνων της ΠΓΔΜ».
Το σύντομο αυτό βίντεο είναι μόνο ένα παράδειγμα του συνόλου του παραλογισμού που βασίζεται η ιδέα του «μακεδονικού έθνους», η οποία καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ. Η βαρύτητα και η επιρροή που έχουν οι φασιστικές αυτές θέσεις δεν αποτελεί πια ένα σπάνιο φαινόμενο.
Αντιθέτως, η αντίθεση σε τέτοιου είδους ιδέες που προωθούνται εκτενώς είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ακόμα και από τους ντόπιους μελετητές που πήραν τα πτυχία τους στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η προώθηση της «καινοτόμου ιστορίας» που τοποθετεί τους «Μακεδόνες» στο κέντρο της παγκόσμιας ιστορίας γίνεται κάτω από κλίμα φόβου και ακαδημαϊκής καταπίεση, η οποία είναι απόρροια των πολιτικών πρωταγωνιστών στα Σκόπια.
Έτσι, αυτές οι παράξενες απόψεις αποτελούν την απεικόνιση της διάβρωση του πολιτισμικού επιπέδου, το οποίο οδεύει στο γίνει πρωτόγονο, στην κεντρική Βαλκανική χώρα, και σε βάρος όχι μόνο των ακαδημαϊκών προτύπων, αλλά και του δημοσίου επιπέδου εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου