Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Μεσόγειο! Αλλάζουν ΟΛΑ... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ)


Άμεσο όφελος για την Ελλάδα και για την Κύπρο θα έχει η νέα ενεργειακή συμφωνία που συνάφθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και το Ισραήλ και αφορά τη Μεσόγειο. 
Στην πρόσφατη επίσκεψη του  πρωθυπουργού του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Ρωσία, συζητήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η έναρξη κοινών ασκήσεων στη Μεσόγειο, μετά την αποδοχή του Νετανιάχου να συμμετάσχει η "Gazprom" στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων "Λεβιάθαν" και "Ταμάρ". 
Όπως τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός: "Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε εταιρεία από οποιαδήποτε χώρα που έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. 
Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια ώστε να εμποδιστούν οι ρωσικές εταιρείες να εργαστούν σε πρότζεκτ στο Ισραήλ".
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις ασκήσεις θα συμμετέχουν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των δύο χωρών και θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ρωσικά μαχητικά θα απογειωθούν από αεροπορική βάση Αραβικής χώρας, της Συρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα συμφωνία σημάνει το τέλος της σχέσης των προνομίων που υπήρχε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ χτίζεται και ένα πλέγμα ασφαλείας για τη χώρα μας.  








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου