Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στο κόκκινο και πάλι η ένταση στο Ισραήλ...


Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση στο Τελ Αβίβ

Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τυφλή επίθεση στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τετάρτης. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως...
η νέα επίθεση συνιστά «πρόκληση στο ύψος της οποίας θα σταθούμε». Η Χαμάς εξυμνεί το μακελειό και προειδοποιεί με νέες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Παλαιστίνιοι από την περιοχή της Χεβρώνας οι δύο δράστες.

Αναλυτικά, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε επίθεση δύο ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Οι δράστες «εξουδετερώθηκαν», ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για προφανή επίθεση με στόχο ισραηλινούς πολίτες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως μέλη της ίδιας οικογένειας από το χωριό Γιάτα, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Χτύπημα στην καρδιά του Τελ Αβίβ

Η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκονται πολυσύχναστες καφετέριες και εστιατόρια, πολύ κοντά στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίθεση ήταν η πρώτη μετά την ανάπαυλα από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από Παλαιστίνιους εναντίον Ισραηλινών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και διήρκεσαν αρκετούς μήνες.





nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου