Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καμία ενιαία γραμμή! Βούτσης 'καρφώνει' Φίλη...


‘Βελούδινη’ επίθεση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου πως ‘οι κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στο Σύνταγμα κινούνται στα όρια της συνταγματικής ανοχής’.
Αν και απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, κράτησε σαφείς αποστάσεις, λέγοντας ότι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα λαϊκών κινητοποιήσεων είναι δεδομένη και αυτονόητη.
«Στο δημόσιο διάλογο όλοι μας παίρνουμε την ευθύνη», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υπερβολική τη στάση της ΝΔ που ζητά την παραίτησή του. «Δεν θα είχε μείνει κανένας υπουργός της κυβέρνησης αν υπήρχε ανταπόκριση σε αυτό το αίτημα», είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς το θέμα του εκλογικού νόμου είπε πως ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές μετά από τρία χρόνια». Σύμφωνα με το Σύνταγμα για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται πλειοψηφία των 2/3, δηλαδή να υπερψηφιστεί από 200 βουλευτές, κάτι που μεταφράζεται στην ανάγκη στήριξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης
τέλος στο θέμα του δημοψηφίσματος, όπως το έθεσε η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξή της τις προάλλες, είπε πως «Όταν εξελιχθεί η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πάρει μερικούς μήνες -άτυπα θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί μετά από 3 με 4 μήνες- και υπάρξει ανάγκη να αποφανθεί ο λαός για επιμέρους ζητήματα, είναι άλλη διαδικασία».
Σε αντίθεση δηλαδή με τους συναδέλφους του τήρησε στάση ψύχραιμη και πάντα κινούμενη στη λογική που πρέπει να έχει βάση του θώκου του. 






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου