Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ στην Τουρκία! Ραγδαίες εξελίξεις...


Οι Τούρκοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ενίσχυση των Κούρδων, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογαν. 
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πλέον όλο το ενδιαφέρον κινείται γύρω από την Συριακή πόλη Μανμπίτζ, την οποία φαίνεται ότι πλησιάζουν επικίνδυνα οι Κούρδοι.
Η εν λόγω πόλη βρίσκεται κοντά στον Ευφράτη, ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκία, οι Κούρδοι συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς χαίρουν της εύνοιας των αμερικανών... Αυτό είναι και το χτύπημα που δεν περίμενε η Άγκυρα!
Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν περίμενε η Αμερική να στηρίξει τους Κούρδους, πόσο μάλιστα να τους βοηθήσει στην Συρία και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το Reuters η επιχείρηση των Κούρδων με την συνεργασία των Αμερικανών, πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα, την περασμένη εβδομάδα και παρά τις προειδοποιήσεις του προέδρου της Τουρκίας. 
Φυσικά η κατάκτηση της περιοχής από τους Κούρδους θα αλλάξει γεωπολιτικά τον χάρτη, καθώς θα διακοπεί ο εφοδιασμός των τζιχαντιστών από την Τουρκία, ενώ θα οδηγηθούν ουσιαστικά στην δημιουργία του Κουρδιστάν. 
Οι επόμενες ώρες γύρω από την περιοχή του Ευφράτη, αναμένεται να καθορίσουν και το μέλλον τόσο των Κούρδων, όσο και των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας...  





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου