Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΦΩΤΙΑ στο πολιτικό σκηνικό! ΤΡΟΜΟΣ σε Υπουργούς – Βουλευτές…



Αναστάτωση έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας από τον εντοπισμό μίας νέας off-shore. Πρόκειται για μία ακόμη υπόθεση που θυμίζει εκείνη των συγγενικών προσώπων του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η εταιρία αυτή εντοπίστηκε στην λίστα Μπόργιανς, η οποία έσκασε σαν βόμβα πριν από λίγους μήνες. Σήμερα, η πολύπλοκη και πολύ σημαντική αυτή υπόθεση δεν απασχολεί σχεδόν κανένα ελληνικό ΜΜΕ. 
Ήδη άλλωστε η κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία σε πολιτικά πρόσωπα να απαλλαγούν από τη συμμετοχή τους στις εταιρίες εκείνες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.
Η νέα αυτή ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δίνει προθεσμία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα να μεταβιβάσουν τις off-shore που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Ακόμη βέβαια δεν έχει διευκρινιστεί ο όρος «συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρίων» και αν στον περιορισμό υπόκεινται οι μετοχές των εισηγμένων ξένων εταιριών.
Αν και έχει ξεσηκωθεί πλήθος διαμαρτυριών και αντιδράσεων για τις κινήσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης, η διάταξη αυτή συμπεριλήφθηκε κανονικά στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων, επιτρέποντας στους Υπουργούς και του βουλευτές να έχουν τη δική τους προσωπική υπόθεση, δίδοντας παράλληλα άφεση αμαρτιών στους παραβάτες.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου