Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οι μισθολογικές προαγωγές στον αέρα και γιατί πρέπει να πάμε σε μισθολόγιο μόνο για στρατιωτικούς

proagoges

Τίποτα απολύτως δεν έχει τελειώσει με το θέμα των μισθολογικών προαγωγών το “πάγωμα” των οποίων “πάγωσε” τη τελευταία στιγμή.Όπως προκύπτει απ΄ όσα έχουν πλέον ψηφιστεί -και κάποια…ξαναψηφίζονται- μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία πρέπει να έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένα,πειστικά και κυρίως ΜΟΝΙΜΑ ισοδύναμα μέτρα.
Ιδού τι ακριβώς προβλέπεται:
Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι τι θα κάνουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη,Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης. Το ΥΠΕΘΑ όπως έχει πει τουλάχιστον δημοσίως ο Πάνος Καμμένος,έχει εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ποσά από εξοπλιστικά κονδύλια.Τα υπόλοιπα υπουργεία από που θα τα βρουν;
Και κάπως έτσι προκύπτει ένα δεύτερο ερώτημα: γιατί οι στρατιωτικοί πρέπει να συμπαρασύρονται από τα υπόλοιπα υπουργεία; Στην περίπτωση της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ προέκυψε αυτό το ερώτημα. Ο Καμμένος έχει πει πολλές φορές ότι τα απαιτούμενα για τους στρατιωτικούς χρήματα είναι δεσμευμένα σε κωδικούς αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα που πρέπει να βρεθούν από το Προστασίας του Πολίτη και το Ναυτιλιας για τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό.
Τώρα φαίνεται ότι θα προκύψει το ίδιο ζήτημα. Μαζί μ΄ αυτό όμως θα επανέλθει και η πρόταση που πολύ δειλά μεν ακούγεται αλλά υπάρχει για ξεχωριστό μισθολόγιο που θα αφορά μόνο στους στρατιωτικούς. Η πρόταση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στα Σώματα Ασφαλείας και στο Λιμενικό αλλά κακά τα ψέμματα ότι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής,έχει γίνει με κινητήρια δυναμη τους στρατιωτικούς. Οι οποίοι κερδίζουν δίκες και μάχες και μένουν τελικά …στάσιμοι επειδή τ΄ άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Μήπως είναι η ώρα να εξεταστεί αυτή η πρόταση;




militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου