Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αποκάλυψη: Τέρμα τα λόγια! Έτσι θα απαντήσει στο ΝΑΤΟ ο Πούτιν!


russia-676263
O Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σχέδια για περισσότερες από 2.000 ασκήσεις (!) σε αέρα, θάλασσας και στεριά, που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν το ΝΑΤΟ από την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατευμάτων του στην ανατολική Ευρώπη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες ελιγμούς μεγάλης κλίμακας και ασκήσεις αντι-τρομοκρατίας, σε μια εποχή όπου το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τις δικές του ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, με εννέα από αυτές να αφορούν συνεργασίες με ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας και της Μογγολίας.
Ο ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το σύνολο των ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Η μεγαλύτερη εξ’αυτών θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη νοτιο-δυτική Ρωσία, αν και ο αριθμός των στρατευμάτων που συμμετέχουν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας έχει δώσει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, πολύτιμη εμπειρία στην καταπολέμηση πραγματικών συνθηκών, επεσήμανε ο κ. Σοϊγκού.
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για κρυφή συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα της Ευρώπης με το πρόσχημα της διεξαγωγής ασκήσεων, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αποτελεί μέρος της επεκτατικής πολιτικής της χώρας. Από μία άλλη οπτική γωνία, ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε πως στο ίδιο ακριβώς αποβλέπει και η Βορειοατλαντική συμμαχία, που όπως σας έχουμε ενημερώσει έχει συγκεντρώσει περίπου 10.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα και μάλιστα να δίχως να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη μιας επικείμενης ρωσικής απειλής στην περιοχή.
tanks-555597
russia-555599
russia-555598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου