Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο επικεφαλής των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων συντάσσεται με τη Ρωσία!


austrian_russian_army_staff
Οι αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αναπτύξουν συνεργασία με τη Ρωσία, παρά τις συστάσεις των άλλων παγκόσμιων δυνάμεων, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Othmar Commenda.
Ο Αυστριακός αξιωματούχος έφθασε στη Μόσχα μαζί με την αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω την καθοδήγηση και να υπακούσω σε εντολές κάποιου, για το με ποιον να επικοινωνήσω και να μην επικοινωνήσω. Είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να σας επισκεφθώ», είπε ο Commenda στον επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Valery Gerasimov, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Commenda, η Αυστρία παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες παγκόσμιες αλλαγές. «Μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα και η Ρωσία για την Αυστρία είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι άλλες μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, όπου έχει νόημα», τόνισε ο Αυστριακός.
Ο Αυστριακός κατά των αντι-ρωσικών κυρώσεων
Καμία πλευρά δεν κερδίζει από τις κυρώσεις που θεσπίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο που θα οδηγούσε στην κατάργηση των περισσότερων από αυτές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Ο Fischer βρίσκεται για επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα από την Τρίτη, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Πάντα, παντού, ειλικρινά λέω ότι οι κυρώσεις είναι κάτι που είναι αρνητικό και για τα δύο μέρη», σχολίασε ο Αυστριακός σε μια συνάντηση με τον Σεργκέι Naryshkin, εκπρόσωπο της κάτω βουλής της Ρωσίας.
Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή η Αυστρία εξακολουθεί να αποτελεί «πιστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η θέση μας σε αυτές τις συζητήσεις [ΕΕ] [σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνει ότι αυτές είναι αναγκαίο να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια τέτοια πορεία , ένας κοινός τρόπος για όλους μας, για να την αναπτύξουμε, η οποία θα οδηγήσει σύντομα στην απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των κυρώσεων», τόνισε ο Fisher.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου