Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τώρα! Νέα πρόκληση της Τουρκίας προκαλεί χάος στο Αιγαίο...



 «Ενώ υπάρχει θέμα με τη συνέχεια της Ευρώπης ενθαρρύνεται η συνέχιση της στάσης των μελών που είναι κακομαθημένα εντός της ΕΕ. Επιθυμούμε την επίλυση του Κυπριακού. Για να μην δημιουργηθεί μια ψυχολογία, η οποία να εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού θα ανοίξουμε το κεφάλαιο 33 μέχρι τον Ιούνιο. Για τα άλλα κεφάλαια θέσαμε άρθρο στη δήλωση της συνόδου να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς», δήλωσε ο Βολκάν Μποζκίρ, ο Τούρκος υπουργός Ε.Ε, σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού και το κεφάλαιο 33 το οποίο άνοιξε η Άγκυρα.
Η στάση του κ. Μποζκίρ ήταν "σκληρή" απέναντι στην Κύπρο, ενώ σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκε η Κυπριακή Δημοκρατία είπε: «Μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση του Αναστασιάδη ήταν κάτι σαν, αν πω "ναι" θα αφήσω τον εαυτό μου στις Βρυξέλλες, το σώμα μου θα επιστρέψει στην Κύπρο».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός, στην εφημερίδα Haberturk, εξήγησε πως για την συμφωνία που επετεύχθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βασική προϋπόθεση ήταν η άρση των περιορισμών βίζας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μποζκίρ ανέφερε ότι: «θέσαμε όρο στη συμφωνία αυτή πως αν δεν αρθούν οι βίζες έχουμε δικαίωμα να ακυρώσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής»...







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου