Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Απειλεί την Ελλάδα η Αυστρία...

austria



 Σε απειλές για της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, προέβη η Εσωτερικών της Αυστρίας, η αποφάσισε να εκφράσει διαφορετική άποψη από την επίσημη της αυστριακής καγκελαρίας.
Θέλοντας να κερδίσει λίγες ψήφους παραπάνω, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος στην κυβέρνηση, απαίτησε από την Ελλάδα την διασφάλιση των συνόρων της με την Τουρκία, προκειμένου να περιοριστεί η εισροή μεταναστών. Πρόσθεσε πως ένα ανάγκη πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το Πολεμικό Ναυτικό. Αν λοιπόν δεν πράξει η Ελλάδα σύμφωνα με τα λεγόμενα της, απαίτησε ευθαρσώς την αποβολή της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν.
Αντίθετη λοιπόν ήταν η άποψη του Λαϊκού Κόμματος, συγκριτικά με την Αυστριακή καγκελαρία, καθώς όπως έκανε γνωστό, είναι διατεθειμένο να ζητήσει και τον περιορισμό των μεταναστών στη χώρα.
Σε διημερίδα του κόμματος στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Άνω Αυστρίας, το Λαϊκό Κόμμα ξεκαθάρισε την πρόθεση να επιτρέψει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων για χορήγηση ασύλου, αλλά μόνο στα hot spots που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα ο αντικαγκελάριος κι αρχηγός του κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, απαιτεί το καθορισμού ενός ανώτατου ορίου, στον αριθμό υποδοχής μεταναστών στην χώρα.
Θέτοντας το προσφυγικό στην πολιτική του ατζέντα, το Λαϊκό Κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της Αντιπολίτευσης, τα ποσοστά του οποίο ανέβηκαν μέχρι και 30% στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας αλλά και του δήμου Βιέννης.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου