Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Φρίκη! Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρούς από επίθεση της Αλ Κάιντα... (Βίντεο και Εικόνες)

mprk
 Αιματηρή επίθεση από την οργάνωση της Αλ Κάιντα εξελίχθηκε τα ξημερώματα, στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid, στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.
Οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τους 20, ενώ άλλα 33 άτομα ήταν για ώρες σε ομηρία, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο υπουργός της κυβέρνησης Κλεμέν Σαγουαντούγκου.
Την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).
mmprk

Η επίθεση εξελίχθηκε περίπου λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα (4:00 το πρωί τοπική ώρα) και σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας, την επίθεση πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές με αυτοκίνητα βόμβες, ενώ οι μασκοφόροι που εισέβαλαν στην συνέχεια στον ξενοδοχείο, στόχευαν κυρίως λευκούς ανθρώπους.
Είναι η πρώτη φορά που τζιχαντιστές χτυπούν την Ουαγκαντούγκου, ενώ στοχοποιήθηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, λόγω των υψηλών προσώπων που φιλοξενεί, κυρίως από τις δυτικές χώρες, όπως μέλη των Ηνωμένων Εθνών.
htlk
Παράλληλα, το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται συχνά και από τα γαλλικά στρατεύματα, που συμμετέχουν στην επιχείρηση Μπαρχάν, που έχει ως στόχο τζιχαντιστές.
 tzmpo
Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, εισέβαλαν τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου, η οποία είχε τυλιχτεί στις φλόγες και συνέχισαν την επιχείρηση.
Τώρα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κρυφή συνεργασία μεταξύ Αμερικής και Γαλλίας, για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επίθεση.
hotl

Δείτε τα βίντεο από την ώρα της επίθεσης:






Δείτε άλλα βίντεο από τοCNN  εδώ .




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου