Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η Γερμανία στα Δίχτυα των ΗΠΑ… Η Μέρκελ Ακολουθεί Εντολές της Ουάσινγκτον!


ΜΕΡΚΕΛ
Το ΝΑΤΟ ασκεί πιέσεις για αυξήσεις του αμυντικού προϋπολογισμού μεταξύ των κρατών μελών της, καθώς και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη… Αυτό το Γεγονός διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενέκρινε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας…
Η Μέρκελ δεν διευκρίνισε που ακριβώς θα δαπανηθούν αυτά τα χρήματα… Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία συμφωνεί με στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ, οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να στρέφονται κατά της Ρωσίας. Η κίνηση αυτή έχει εγκριθεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο ως αποτέλεσμα της πίεσης των ΗΠΑ.
«Πρέπει να έχουν μια λογική, υψηλής ποιότητας συμβολή έτσι ώστε οι άλλοι – και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – να είναι έτοιμη να ενωθούν μαζί μας «, δήλωσε η Μέρκελ.
Η δήλωση αυτή έδειξε ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να οργανώσει τις αμυντικές της δαπάνες χωρίς συντονισμό με την Ουάσιγκτον.
Έτσι, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει άμεση σχέση με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ζητήσει επανειλημμένα από όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τους στρατιωτικές τους προϋπολογισμούς έως 2% του ΑΕΠ.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 25 δις ευρώ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου