Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν χρήση χημικών και εκρηκτικώv



ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν  χρήση χημικών και εκρηκτικών





Άσχημα και επικίνδυνα νέα από την χώρα των ολυμπιακών αγώνων. Ο ISIS ζήτησε από τους  μαχητές του να ταξιδέψουν  στην Βραζιλία και να  εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των Βρετανών και άλλων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προειδοποίησαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον σημερινό  βρετανικό τύπο.
Η περιοχή του Ρίο ευρίσκεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και 24ωρη επιφυλακή, λόγω ακριβώς των φόβων  φόβους για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες  που ξεκινούν σε ελάχιστο διάστημα.
Με την τελετή έναρξης των αγώνων να αναμένεται από εκατομμύρια τηλεθεατές, οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ και της  Βραζιλίας ανησυχούν  ολοένα και περισσότερο σε σχέση με τους  τζιχαντιστές που στοχεύουν να δημιουργήσουν χάος στην παγκόσμια αυτή αθλητική εκδήλωση.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν  χρήση χημικών και εκρηκτικών - Εικόνα0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν  χρήση χημικών και εκρηκτικών - Εικόνα0
Αν και οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις «υψηλού προφίλ» έχουν σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί  στην Δυτική Ευρώπη  τους τελευταίους μήνες, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ενεργή  προπαγάνδα των ισλαμιστών στα πορτογαλικά( επίσημη γλώσσα στην Βραζιλία)  για ενεργοποιηθούν οι  « ισλαμικοί  πυρήνες» στην Βραζιλία. Οι ειδικοί επί της τρομοκρατίας έχουν πληροφορίες για  προσπάθεια δημιουργίας δικτύου  στην Βραζιλία.
Στις 19 Ιουλίου, τηλεγράφημα των ισλαμιστών ανέφερε  ότι : «Μοναχικοί  Λύκοι  οπουδήποτε στον κόσμο μπορείτε τώρα να προχωρήσετε  στη Βραζιλία. Θεωρήσεις και  εισιτήρια  στην Βραζιλία  είναι πολύ εύκολο να βρείτε για να επιτεθείτε στο όνομα του Αλλάχ». «
Αμέσως αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές και ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν σε ύψιστο  συναγερμό για τους αθλητές τους.
Το «μήνυμα» των  τζιχαντιστών ήταν να βάλουν  «δηλητήρια ή φάρμακα» σε τρόφιμα και ποτά, ή να χρησιμοποιήσουν  «drones παιχνίδια  φορτωμένα με  εκρηκτικά», αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα  Intelligence Group, η οποία  παρακολουθεί  τους διαύλους επικοινωνίας των τζιχαντιστών.
Τον  περασμένο μήνα, μια νέα τρομοκρατική ομάδα έκανε την εμφάνιση της στη Βραζιλία, και  αυτοαποκαλέστηκε  «Χαλιφάτο της Βραζιλίας » υποσχόμενη  πίστη στο ISIS.
Σε απάντηση της τεράστιας  απειλής της ισλαμικής τρομοκρατίας, Αμερικανοί αξιωματούχοι  έχουν στελέχη τους στις μονάδες  αντι-τρομοκρατίας της Βραζιλίας  σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής χημικών και βιολογικών επιθέσεων.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν  χρήση χημικών και εκρηκτικών - Εικόνα1

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τζιχαντιστές απειλούν με χτύπημα στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Θα κάνουν  χρήση χημικών και εκρηκτικών - Εικόνα1
Παρά το γεγονός ότι οι βασικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις στη Βραζιλία προστατεύονται από μεγάλο αριθμό ενόπλων και προσωπικό ασφαλείας, οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν τους πιθανούς  στόχους, όπως εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και εμπορικά κέντρα τα οποία μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις.
Τον περασμένο μήνα αμερικανικές  υπηρεσίες ασφαλείας Βραζιλίας και ΗΠΑ εντόπισαν μετά από  παρακολούθηση,  αρκετά άτομα , τα οποία   στην συνέχεια συνελήφθησαν με την υποψία των επιθέσεων στους ολυμπιακούς αγώνες.
Ο Rafael Brum Miron, εισαγγελέας στη νότια πόλη της Curitiba, δήλωσε: «Οι Αμερικανοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα τρομοκρατίας καθώς και σε  τομείς που πρέπει να εξετάσουμε».
Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που συνεργάζονται με αρχές στην  Βραζιλία, η γαλλική αστυνομία έχει αποστείλει επίσης μονάδες επίλεκτων ανδρών για να  εκπαιδεύσουν τους Βραζιλιάνους  ομολόγους τους στην προστασία των αεροδρομίων και τρένων.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει διάχυτη η υποψία  από υπηρεσίες ασφαλείας μεγάλων  χωρών,  ότι οι αγώνες αυτοί του Ρίο θα ζήσουν επιθέσεις από τον ισλαμικό στρατό .
pentapostagma







katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου