Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ η Τουρκία! 300 δις ζημιά στην οικονομία...




Απ’ ότι φαίνεται, στο τέλος δεν ήταν μόνο κοινωνικές οι πληγές που προκάλεσε η απόπειρα πραξικοπήματος. 
Μια μεγάλη οικονομική πληγή έφερε, όπως φαίνεται, το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αφού οι προσπάθειες του Ερντογάν να «καθαρίσει» την χώρα από τους πραξικοπηματίες και τους συνεργάτες τους, έχει πλήξει σε τεράστιο βαθμό την χώρα, σύμφωνα με τον Ξένο Τύπο.
Σε δημοσίευμα ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Bulent Tufenkci δήλωσε σήμερα πως το πραξικόπημα κόστισε 100 δις. ευρώ(300 δις τουρκικές λίρες). Όμως στη συνέχεια ανέφερε: «Πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, όπλα, βόμβες. Τελικά, ίσως και να μην είναι μεγάλο το ποσό. Θα μπορούσε να είναι και περισσότερα τα χρήματα». 
Στην συνέχεια, μιλάει για το βαρύ πλήγμα που ήταν το πραξικόπημα με τους επενδυτές. «Το πραξικόπημα έκανε την Τουρκία να δείχνει προς τα έξω σαν μια χώρα τριτοκοσμική. Και αυτό δεν είναι καλό γιατί αποχωρούν επενδυτές. Η εικόνα με τα τανκ στους δρόμους και ο βομβαρδισμός του κοινοβουλίου ήταν καταστροφική».
Συνεχίζει όμως λέγοντας πως το πλήγμα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο. «Εάν το πραξικόπημα είχε συμβεί σε μια άλλη χώρα οι αγορές δεν θα είχαν ανοίξει νωρίτερα από μια εβδομάδα. Το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, αλλά οι αγορές στην Τουρκία άνοιξαν κανονικά το Σαββατοκύριακο. Τα επιτόκια δεν αυξήθηκαν εξωπραγματικά και οι απώλειες στο Χρηματιστήριο ήταν περιορισμένες. Το έθνος στάθηκε ακλόνητο». Με μια τέτοια δήλωση είναι προφανές, πως ο υπουργός θέλει να τονώσει το κουράγιο των πολιτών, που βλέπουν η Τουρκία να καταρρέει καθώς οι επιχειρήσεις φεύγουν κ ο τουρισμός πεθαίνει






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου