Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Στρατηγός Αποκαλύπτει τον Πραγματικό («Βρώμικο») Ρόλο του ΝΑΤΟ


ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ… εργάζεται για να «να προωθήσει τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον»
«Η Γαλλία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας και να αφήσει το ΝΑΤΟ, διότι η συμμαχία χρησιμεύει αποκλειστικά για την προώθηση των συμφερόντων της Ουάσινγκτον που δεν έχουν με τίποτα να κάνουν με τους ευρωπαϊκούς στόχους και επιδιώξεις», αποκαλύπτει ο συνταξιούχος Γάλλος Στρατηγός Jean-Bernard Pinatel, ο οποίος έχει βαθιά γνώση της Ρωσίας και της ιστορίας της.
«Για μένα το ΝΑΤΟ είναι ένα προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, που κυρίως υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή το μπλοκ χρησιμεύει για την προώθηση των συμφερόντων της Ουάσιγκτον», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής, πρόσθεσε, σκιαγραφούνται από τον Zbigniew Brzezinski, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ κάλεσε την Ουάσινγκτον να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την Ευρώπη και τη Ρωσία από τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας, δεδομένου ότι θα ήταν επιζήμιο για την παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αυτής της στρατηγικής. Το ΝΑΤΟ, σημειώνει ο Pinatel, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέσο που χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει τη Ρωσία ως ανταγωνιστή της Ευρώπης, αν όχι μια πιθανή αντίπαλος για τη χάραξη πολιτικής στις ΗΠΑ. Επομένως, στη συνέχεια, τα συμφέροντα που το ΝΑΤΟ προστάτευσε στην μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εποχή, δεν συμπίπτουν με αυτά της Γαλλίας.
Σε μια εποχή που το Παρίσι έχει αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των υψηλού προφίλ τρομοκρατικών επιθέσεων, πρέπει να συνεργαστεί με τους εταίρους που κατανοούν την απειλή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία είναι ακριβώς η χώρα που η Γαλλία πρέπει να προωθήσει τις σχέσεις της, τονίζει ο Στρατηγός, ο οποίος έζησε στη Ρωσία και είναι πολύ εξοικειωμένος με την ιστορία της χώρας.
«Η Ρωσία είναι ο καλύτερος συνεργάτης μας στον αγώνα κατά της ισλαμιστικής απειλής ισλαμιστών. Σήμερα είμαι ακόμη πιο πεπεισμένος ότι αυτό είναι αλήθεια, ακόμη και αν δεν συμμερίζονται όλοι τη γνώμη μου. … Ωστόσο, μπορώ να πω ότι υπάρχουν υψηλόβαθμοι πολιτικοί στη Γαλλία, όπως ο [Φρανσουά] Φιγιόν, προεδρικός υποψήφιος, ακόμη και νομοθέτες όπως ο [Thierry] Mariani και άλλοι, καθώς και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μοιράζονται πλήρως τη θέση μου», τονίζει.
Ο Pinatel είναι επίσης πεπεισμένος ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει να είναι μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ. Κατά την άποψή του, ο συνασπισμός της αμερικανικής ηγεσίας «εξαπλώνει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή από τη Ρωσία και έχει προσπαθήσει να αναβιώσει την ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη’. Η πολιτική αυτή, πρόσθεσε, είναι ξένης προς την Ευρώπη και τη Γαλλία ειδικότερα.
Ο απόστρατος στρατηγός ανέφερε επίσης ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει δική του γνώμη» και ότι λέει προέρχεται από την Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου