Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

NΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !



 ΑΝΟΙΞΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ...

ΑΝΟΙΞΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΔΡΕΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ.... ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Υπάρχει και μια μερίδα ΕΝΤΙΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. 

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ;;;;

Ο ΣΙΩΠΩΝ, ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ!



Του Νίκου Πάσχου

Nα ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των δικαστών! Τι λες μωρέ ;

Ε καλά, να κάνω μια άλλη ποιο απλή πρόταση τότε…

Ας ανοίξουν μερικούς  λογαριασμούς, έστω δειγματοληπτικά,  αυτών που δίκασαν υποθέσεις ενός ξεχασμένου εγκλήματος, ίσως του μεγαλύτερου της οικονομικής ιστορίας αυτού του τόπου …..αυτών που δίκαζαν Χρηματιστηριακές υποθέσεις που αντί να στέλνουν μέσα  στη σειρά τους  Χρηματιστές και άλλους πολλούς υπαίτιους αυτού του εγκλήματος,  κατέληξαν σε πολλές περιπτώσεις να  κατηγορούν τους επενδυτές ότι αυτοί ήταν που έκλεψαν τα ευαγή ιδρύματα των Χρηματιστών.

Αυτών που αντί να ενημερωθούν με τρόπο θεσμικό, μέσω των θεσμικών δικαστικών οργάνων τους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία επέβαλε και τις ανάλογες οδηγίες για την χρηματιστηριακή αγορά, όπου υπάρχει και εμπειρία και ανάλογη νομολογία  για τα θέματα του χρηματιστήριου, προτίμησαν να ενημερωθούν  σε  4ήμερο συνέδριο,  σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα  στην Λουτρόπολη του  Λουτρακίου ( για το οποίο υπάρχει μεγάλο ρεπορτάζ ) και εκεί «έμαθαν» πως να δικάζουν χρηματιστηριακές υποθέσεις,  με δασκάλους ποιους νομίζετε …… δικηγόρους και  νομικούς συμβούλους των Χρηματιστηριακών εταιριών, αυτούς  δηλαδή  που την άλλη μέρα θα έπρεπε να τους δικάσουν στα δικαστήρια.

Και από εκεί και μετά έγινε και το  θαύμα, κατέληξαν με αποφάσεις και νομολογία ότι  οι Χρηματιστές είναι τα  θύματα και οι επενδυτές οι θύτες, οι οποίοι   άρπαξαν τα χρήματα των χρηματιστών και  έπρεπε να δικαστούν και να  τα επιστρέψουν σε μετρητά ή σε είδος.

Και δεν αναφέρομαι στις ποινικές υποθέσεις μόνο, αυτές εξ άλλου έχουν παραγραφεί σχεδόν όλες, αλλά στις αστικές όπου είναι και τα μεγάλα ποσά, και εκεί έγινε η σφαγή των αμνών.

Ας ανοίξουν λοιπόν μερικούς λογαριασμούς από αυτούς που δίκασαν κατά κόρο χρηματιστηριακές υποθέσεις και μαζί με αυτών και των δικηγόρων που συμμετείχαν στις δίκες αυτές και μετά τα ξαναλέμε…

Και μετά απ΄όλα αυτά…… ξύπνησες κύριε Νίκο !

Εξαιρέθηκαν οι δικαστές από την υποχρέωση να δηλώνουν τα λεφτά σε στρώμα ή θυρίδες…

Να μην δηλώνονται τα μετρητά ή τιμαλφή που φυλάσσονται στο στρώμα (εκτός τραπεζών) ή σε θυρίδες στο πόθεν έσχες, πέτυχαν οι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας. Η εξαίρεση αυτή, όμως, έγινε δεκτή μέσα από μια δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώπιον της οποίας είχαν προσφύγει τέσσερις δικαστικές ενώσεις, θεωρώντας αντισυνταγματικό να:

– δηλώνονται στο πόθεν έσχες τα μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ) εκτός τραπεζών, τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ,

– δηλώνονται τα στοιχεία των οικείων συγγενών (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, εγγονών, κ.ά.), τη στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.

Απορρίφθηκαν γιατί είχαν ήδη εξαιρεθεί

Η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου) με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η υπουργική απόφαση που ζητούν την ακύρωσή της ως αντισυνταγματική και παράνομη, «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς» και αυτό επιπρόσθετα προκύπτει και από το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, στο οποίο σημειώνουν ότι δεν αφορά η επίμαχη απόφασή τους το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.

Δηλαδή, οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν ήδη απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση των υπολοίπων Ελλήνων που υποβάλλουν πόθεν έσχες….

Capital – Παναγιώτη Στάθη 







attika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου