Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Γι αυτό ΝΑΤΟ και Ε.Ε θέλουν το ΚΑΚΟ της Ελλάδας...





Όπως έγραψε το voicenews, σε πρωινό του άρθρο, το ΝΑΤΟ δημοσίευσε τις αμυντικές δαπάνες των κρατών. Η Ελλάδα λοιπόν είναι στη δεύτερη θέση, επί του ΑΕΠ, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ είναι πρώτες με ποσοστό 3,61% και η Ελλάδα ακολουθεί με ποσοστό 2,38%. Οι αμερικανικές δαπάνες ορίζονται σε 664 δισ. Δολάρια, ενώ οι Ελληνικές σε 4,155 δισ. ευρώ .
Τίθεται όμως το εξής θέμα. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν οι ‘σύμμαχοι’ να πληρώνουμε τόσα και τόσα χρήματα, για να καλύψουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις και παράλληλα να πληρώνουμε απίστευτα ποσά (για την οικονομική  δυνατότητα της χώρας μας) για αμυντικές δαπάνες.
Πώς είναι δυνατόν οι σύμμαχοι μας Αμερικανοί να μας εγγυώνται την εθνική ασφάλεια, αλλά στα θέματα των παραβιάσεων της Τουρκίας να κάνουν τον ‘ κινέζο’. Οι δε εταίροι μας Ευρωπαίοι, όταν έχουμε προβλήματα με τους Τούρκους (κάθε μέρα δηλαδή) θεωρούν ότι τα σύνορα μας είναι ελληνικά. Όταν όμως τίθεται θέμα με τους πρόσφυγες-μετανάστες, που αντικειμενικά ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε πλήρως, μας ζητούσαν τα ‘ρέστα’ επειδή δεν προστατεύαμε τα Ευρωπαικά σύνορα. Γιατί Κύριοι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί οι Αμερικανοί να μην μας ‘εξυπηρετήσουν για δύο χρόνια, έστω, να μην ξοδεύουμε τόσα χρήματα για την Εθνική Άμυνα; Τη Σούδα όμως τη θέλουν….
Είναι σαφές πως η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει νέες συμμαχίες, στα πλαίσια του αμοιβαίου συμφέροντος όλων των εμπλεκομένων. Η λογική τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου΄, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίζεται…




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου