Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Από την ΜΟΜΑ στην ΜΟΜΚΑ και τα ανθυγιεινά του Καμμένου!

soldier_katerga


Από την ΜΟΜΑ στην ΜΟΜΚΑ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έδωσε διευκρινήσεις για την νέα υπηρεσία που θα αναλαμβάνει έργα σε περιοχές της Ελλάδας στις οποίες ο ιδιωτικός τομέας δεν δείχνει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί. Στην πρώτη του θητεία ως ΥΕΘΑ,τότε που επικρατούσαν οι “επαναστατικές ιδέες και απόψεις”,ο Καμμένος είχε κάνει λόγο για ανασύσταση της ΜΟΜΑ.Τα προβλήματα που θα υπήρχαν από την ΕΕ,η οποία έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες μόνο για τους επιχειρηματίες,έκαναν αυτο το σχέδιο ανέφικτο.Έτσι φθάσαμε στην ΜΟΜΚΑ.
Η οποία όπως εξήγησε ο Καμμένος θα δραστηριοποιείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Έδωσε και κάποια παραδείγματα:
“Θα σας παρακαλέσω πολύ, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, να επικοινωνήσετε με τη Δήμαρχο του Αη Στράτη. Θα σας αναφέρω ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαφορετικής πολιτικής προελεύσεως, όπως, τις αρχές της Ικαρίας, τις αρχές στο Παρανέστι, που κάναμε τη γέφυρα. Θα δείτε, ότι οι παρεμβάσεις μας αφορούν περιπτώσεις – και αυτές είναι οι περιπτώσεις, που θα παρεμβαίνει η ΜΟΜΚΑ – που είτε δεν μπορεί να στηριχθεί το έργο αυτό από τον ιδιώτη, είτε έχει εγκαταλειφθεί πάρα πολλά χρόνια, γιατί ήταν τόσο δύσκολο το έργο, σε απρόσβατες περιοχές, σε νησιωτικές περιοχές, σε ορεινές περιοχές, που εκεί πια το Μηχανικό – όπως είπατε πολύ σωστά – παρεμβαίνει πάντοτε, αλλά πιο οργανωμένα.
Γιατί θέλουμε τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Γιατί υπάρχουν πολλά μέσα στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν προσωπικό για να τα χρησιμοποιήσει.
Στη Ρόδο, ο Δήμαρχος, έχει προμηθευτεί μηχανήματα ασφαλτοστρώσεως. Επί 15 χρόνια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε μία ώρα. Δεν έχουν το προσωπικό να τα χρησιμοποιήσουν και το να τα πάρουν αυτά, με τη συμφωνία της ΜΟΜΚΑ και του Δήμου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν τα στελέχη, να γίνουν κάποιοι δρόμοι αντισταθμιστικά στη Ρόδο, που, πράγματι, οφείλουν να γίνουν – και θα τους έκανε ο Δήμος – και παράλληλα να γίνει κάποιο έργο στην Τήλο ή στη Χάλκη ή στη Σύμη ή σε κάποια άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, αυτό είναι το έργο, που θέλουμε να κάνουμε”.
Ο Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στους στρατεύσιμους που θα χρησιμοποιηθούν σ΄ αυτή την υπηρεσία λέγοντας ότι θα αποκτήσουν μέσω αυτής επαγγελματική κατάρτιση.Απαντώντας στη Λιάνα Κανέλλη,διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει παράλογη εκμετάλλευση του στρατεύσιμου προσωπικού,αλλά όπως είπε “ανθυγιεινά δεν μπορώ να τους δώσω”.
Τι ακριβώς είπε:
“…να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά, που υπηρετούν τη θητεία τους για 9 μήνες στις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε είναι αρχιτέκτονες, είτε είναι μηχανικοί, είτε είναι χειριστές βαρέων μηχανημάτων, να μπορούν με τη δυνατότητα της βραχείας κατάταξης για τρία χρόνια, να αποκτήσουν αυτό, που αποκτούσαν στο παρελθόν από τη ΜΟΜΑ, δηλαδή, μια επαγγελματική κατάρτιση τέτοια, που θα τους βοηθήσει αργότερα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Βεβαίως, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εξοντωτικές μεθόδους, κ. Κανέλλη, δεν μπορώ να τους δώσω βαρέα και ανθυγιεινά, όπως δεν παίρνει βαρέα και ανθυγιεινά ο πιλότος του F16 ή ο μηχανικός, που δουλεύει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Έτσι είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν θα παράγουμε – να είστε βέβαιοι και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό – τη λογική στα έργα, που γίνονται για πολιτικούς λόγους, από την υπηρεσία αυτή και, βεβαίως, εκεί θα σταματήσουμε και δεν θα προχωρήσουμε”.




militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου