Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Άγριο κράξιμο στον Ομπάμα! (βίντεο)


obama-asean
Ο Αμερικανός Πρόεδρος γελοιοποιήθηκε με τις απαντήσεις του (και τις μη απαντήσεις του) για την ρωσική εμπλοκή στη Συρία, αφού απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αυτός και η χώρα του ζουν στον φανταστικό κόσμο τους.
Στο περιθώριο της Συνόδου ΗΠΑ-ASEAN στην Καλιφόρνια, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε, μεταξύ άλλων, στον Τύπο για τη συριακή κρίση αφού… βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις που προφανώς δεν ήθελε να απαντήσει. Κι εκεί άρχισαν τα ωραία.
Μιλώντας για τη ρωσική εμπλοκή στη Συρία, ο Ομπάμα σχολίασε ότι είναι σημάδι αδυναμίας (!!!), ενώ για μια ακόμη φορά μίλησε για αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.
«Αν κάποιος είναι ισχυρός (σ.σ. σχέσεις Πούτιν-Άσαντ), τότε δεν χρειάζεται να στείλεις το στρατό σου για να στηρίξεις τους σύμμαχους σου. Έχουν νομιμότητα στη χώρα τους και είναι σε θέση να τη διαχειριστούν και στη συνέχεια έχεις καλές σχέσεις μαζί τους. Στέλνεις τον στρατό σου, όταν το άλογο που υποστηρίζεις δεν είναι αποτελεσματικό».
Εκεί ήταν που τα αμερικανικά εναλλακτικά ΜΜΕ έκαναν… πάρτι. Μετά την απάντηση αυτή του Ομπάμα αμέσως σχολίασαν: «Άρα, γιατί βρίσκονται 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ;», για να προσθέσουν: «Τι λέτε για την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τις χώρες της Βαλτικής …. αυτά τα αεροπλανοφόρα είναι ανοικτά ποιας ακτής και πάλι;»
Απέρριψε τις πρόσφατες νίκες του Αραβικού Στρατού της Συρίας και των Κούρδων μαχητών βόρεια του Χαλεπίου ως «αρχικές προωθήσεις» και είπε ότι τα τρία τέταρτα της Συρίας εξακολουθούν να ελέγχονται από δυνάμεις άλλες εκτός της κυβέρνησης στη Δαμασκό.
«Αυτό που θα ήταν πιο έξυπνο για τη Ρωσία, είναι να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα άλλα μέρη της διεθνούς κοινότητας για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει σε κάποιο είδος πολιτικής μετάβασης», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Το γεγονός ότι ο Πούτιν έπρεπε τελικά να στείλει τα στρατεύματά του και την αεροπορία του… και να επενδύσει σε αυτήν την τεράστια στρατιωτική επιχείρηση … δεν ήταν μια απόδειξη μιας μεγάλης δύναμης. Ήταν μια απόδειξη της αδυναμίας της θέσης του Άσαντ», επανέλαβε ο Ομπάμα, αρνούμενος να αναγνωρίσει την αντι-τρομοκρατική φύση της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο Ισλαμικό Κράτος μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της αντι-Πούτιν αντι-Άσαντ απάντησής του, όταν αρκετά ειρωνικά είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας «δεν μας απέσπασαν από το να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο ISIL».
Σε εκείνο το σημείο, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε μέσω twitter: «Η απάντηση του Ομπάμα για τη Συρία μου ακούγεται σαν ένα μάτσο ανοησίες».
«Ο Ομπάμα κατηγορεί τη Ρωσία επειδή οι ΗΠΑ δουλεύουν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας εδώ και χρόνια, υποκινώντας και εξοπλίζοντας τους αντάρτες», είπε ο Todd Pierce, βετεράνος ταγματάρχης του αμερικανικού στρατού στο RT.
«Δεν θέλει να δώσει στη Ρωσία καμία νομιμοποίηση, δεν θέλει να δώσει στη Συρία, ή τον Άσαντ καμία νομιμότητα. Οι εισβολείς, αυτοί που λειτουργούν έξω από τη χώρα είναι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ και η Δύση «, είπε ο Pierce. «Ο Άσαντ είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και η Ρωσία έχει προσκληθεί για να τους βοηθήσει. Εγγενώς έχουν νομιμότητα λόγω αυτού».
«Οι παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται να νικήσει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχει επανέλθει στην παλιά πολιτική της υπεράσπισης της αλλαγής του καθεστώτος στη Δαμασκό», είπε ο Brian Becker του αντιπολεμικού συνασπισμό ANSWER στο RT.
«Η παρέμβαση της Ρωσίας, όχι των ΗΠΑ, αποδεικνύεται να είναι ο αποφασιστικός διεθνής παράγοντας υποβοήθησης του SAA, ο οποίος έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της μάχης και πεθαίνει… για να σταματήσει το ISIL», είπε ο Becker.
Μόλις λίγους μήνες πριν, οι τρομοκρατικές ομάδες ήταν στο κατώφλι της Δαμασκού και τώρα βρίσκονται σε πλήρη υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα, σημείβωσε ο Becker. «Πώς μπορείς να λες ότι αυτό είναι μια έκφραση αδυναμίας; Είναι πραγματικά μια άποψη τύπου «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» για τον κόσμο, όπου η πραγματικότητα γυρίζει ανάποδα».





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου