Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Οι 200.000 σφαίρες ίσως να έμεναν στον Έβρο!


keimeno_asias
Η σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη των Βρετανών, που μετέφεραν στα τροχόσπιτα 200.000 σφαίρες και άλλο οπλισμό, έχει μία παράμετρο που σιωπηλά καταγράφεται στην πόλη, αλλά δεν έχει βγει ακόμη παραπέρα. Αυτή αφορά την πιθανότητα οι σφαίρες και ο οπλισμός να μην προοριζόταν να βγει από τον Νομό Έβρου.
Οι συλληφθέντες υποτίθεται ότι ξεκίνησαν από την Αγγλία για να πάνε τα όπλα στις κουρδικές περιοχές … διασχίζοντας την Τουρκία. Πέρασαν από όλες τις ενδιάμεσες χώρες χωρίς να εντοπιστούν (!) και περίμεναν να διασχίσουν την Τουρκία μέχρι το Κουρδιστάν. Ταυτόχρονα, στο χρονικό διάστημα αυτό, υπήρξε έντονη προσπάθεια να υπάρξει hotspot συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών στον Έβρο και μόνο τις τελευταίες ημέρες εξαλείφθηκε αυτή η πιθανότητα.
keimeno_asias1
Όλα αυτά δημιούργησαν τοπικά την υποψία μήπως δεν πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα τα όπλα να μην είχαν ποτέ προορισμό να φύγουν από την Αλεξανδρούπολη αλλά να έμεναν σαν απόθεμα για την περίπτωση που αποφασιζόταν να στηθεί εξέγερση από εξτρεμιστές στο hotspot. Οι κάτοικοι στον Έβρο διαρκώς έχουν την υποψία ότι στην περιοχή τους μπορεί να στηθεί προβοκάτσια και ο συνδυασμός των γεγονότων «χτυπάει καμπανάκι». Άσχετο αν οι Κούρδοι πραγματικά πίστευαν ότι θα περάσουν από την Τουρκία τα όπλα, αυτοί που τους έστειλαν, το σχεδίαζαν πραγματικά;
keimeno_asias2
Το κλίμα στην περιοχή με την καχυποψία για τις ύπουλες κινήσεις της Τουρκίας και των «εταίρων» στην Ε.Ε. δεν αφήνει να γίνονται δεκτές οι τυπικές ερμηνείες για γεγονότα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος του οπλισμού και η φημολογία για τα hotspot έχουν προκαλέσει πολίτες και ένστολους (όχι του Λιμενικού που έκανε τις συλλήψεις) να έχουν το νου τους μήπως και κάτι άλλο συμβαίνει.
keimeno_asias3






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου