Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Έδωσαν εντολή να πυροβολούν τους μετανάστες...



Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έδωσε εντολή στην αστυνομία να ρίχνει προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια να πυροβολεί κατά μέτωπο τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους από την Τουρκία.

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες, οι πληροφορίες λένε πως έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού ένας Αφγανός που επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα Τουρκίας - Βουλγαρίας κοντά στην πόλη Sredets. Το θύμα άνηκε σε μία ομάδα μεταναστών, που απαρτίζονταν από 50 άτομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, το συμβάν επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Georgy Kostov, ο οποίος υποστηρίζει πως η αστυνομία απλά υπακούει στις εντολές της κυβέρνησης. Αρχικά ζήτησαν από τους μετανάστες να απομακρυνθούν, έριξαν κάποια προειδοποιητικά πυρά κι εν τέλει σκοτώθηκε εκείνος που δεν υπάκουσε τις εντολές των αστυνομικών.

Η Βουλγαρία θα απαγορεύει την είσοδο σε μετανάστες και θα τους επαναπροωθεί στην Τουρκία, ενώ τονίζουν πως αν η Τουρκία δεν τους παραλαμβάνει θα τους αφήνουν στη νεκρή ζώνη. Επίσης, αναμένεται επέκταση του χάρτη που υπάρχει στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας και πιθανότατα θα φθάσει στα νότια σύνορα με την Ελλάδα.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου