Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πού το πάει ο κ. Τσίπρας; Υπάρχουν ή όχι κυβερνητικά σενάρια για τη διενέργεια αιφνιδιαστικών εκλογών;


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ο ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί εξετάζοντας μερικά σενάρια που ήδη διακινούνται σε πολιτικά, δημοσιογραφικά και άλλα γραφεία. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρόσωπο που έχει σχέση με τα ευρωπαϊκά θέματα μας μεταφέρει ότι παρά την αισιοδοξία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου τα πράγματα δεν θα πάνε κατ’ ευχήν με την αξιολόγηση. «Οι εξελίξεις δεν θα είναι ομαλές» λέει η πηγή μου και προς επίρρωση αυτών επικαλείται το άρθρο του Πόουλ Τόμσεν στο μπλογκ του ΔΝΤ, όπου περιγράφονται οι δυσκολίες, οι περιορισμοί και τα πρόσθετα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση για να πετύχει τον σκοπό της.
nnn
Το ίδιο πρόσωπο εξειδικεύοντας τις εκτιμήσεις του μας μεταφέρει ότι η υπόθεση της αξιολόγησης θα «κολλήσει» και πάλι εξαιτίας του ΔΝΤ και ότι οι κυβερνώντες θα αναγκαστούν εκόντες- άκοντες να οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες πριν από το Πάσχα. Αυτό δηλώνει και η ως τώρα τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Εφαρμόζει συνειδητά στρατηγική σύγκρουσης που θα του επιτρέψει να πάει στις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας θα λέει ότι έδιωξε το ΔΝΤ από τη χώρα και χτύπησε τη διαπλοκή.
nnn
Το σενάριο των πρόωρων εκλογών το θέσαμε και στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά οι εκεί συνεργάτες του Προέδρου έδειξαν να μη συμμερίζονται αυτές τις προγνώσεις. Επέμειναν μάλιστα ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση θα στείλει ολοκληρωμένες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και ότι εν τέλει θα βρεθεί με τους εταίρους ή δανειστές (πείτε τους όπως θέλετε) πεδίο συνεννόησης. Οσον αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών, οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν τέτοια αίσθηση. Ωστόσο, όπως ομολογούν, ούτε το περασμένο καλοκαίρι είχαν τέτοια αίσθηση και εκλογές έγιναν.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου