Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Με αυτό θα αλλάξουν όλα στην Ελλάδα... (BINTEO)

elladaete


Ζωντανεύουν ξανά τα σενάρια δημιουργίας τους αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με προβλέψεις του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μπακού, Δρ. Βασίλειο Σιταρά. Ο κύριος Σιταράς παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση του, όλες τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κασπίας θάλασσας.

Η επαναλειτουργία των διαδικασιών παραγωγής στην περιοχή του κοιτάσματος Κασαγκάν, το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή του Καζακστάν, φουντώνει εκ νέου τα σενάρια. Μέχρι στιγμής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή του πετρελαίου ο αγωγός Τεγκίζ - Νοβορισίσκ, ο οποίος είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αρχική παραγωγή αργού πετρελαίου, στην πρώτη φάση ανάπτυξης, θα ανέλθει σε 7 εκατομμύρια τόνους ανά έτος. Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, αναμένεται αύξηση της παραγωγής, η οποία θα φθάσει μέχρι και 13 εκατομμύρια τόνους ανά έτος.

Οι δηλώσεις του κ. Σιταρά προκαλούν έντονο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με το ίδιο, η πιθανή επιλογή του αγωγού Τεγκίζ - Νοβοροσίσκ, αναμένεται να αυξήσει άμεσα τις πιθανότητες κατασκευής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο οποίος στην ουσία θα αποτελεί "γέφυρα", που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες. 

Αν τα σενάρια που φανερώνει η έρευνα του κ. Σιταρά επιβεβαιωθούν, τότε οι προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα μας θα είναι τεράστιες, καθώς αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. 







voice news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου