Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσακαλώτος ζητά αποχώρηση του ΔΝΤ: Σήμερα με Ντάισελμπλουμ, αύριο με Σόιμπλε


President of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (R) and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. FILE PHOTO: EPA, OLIVIER HOSLETPresident of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (R) and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. FILE PHOTO: EPA, OLIVIER HOSLET
Με συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ευρωπαϊκή… εκστρατεία πειθούς για τη βιωσιμότητα της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος.
Σύμφωνα με το Mega, στις επαφές του ο υπουργός Οικονομικών θέτει και την επιθυμία της Ελλάδας να απεμπλακεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα.
Το μήνυμα όμως που πήρε χθες στο Ελσίνκι από τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ ήταν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, ενώ κάθε συζήτηση για έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα έκοψε την Κυριακή και ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι η λύση για το χρέος δεν θα πρέπει να ικανοποιεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
Αύριο, παραμονή του Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να πείσει και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να δεχθεί τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Φινλανδό ομόλογό του. Φωτογραφία υπουργείο Οικονομικών
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Φινλανδό ομόλογό του. Φωτογραφία υπουργείο Οικονομικών
— Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του, Αλεξάντερ Στουμπ, στο Ελσίνκι.
«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.
Δεν υπάρχει θέμα “Grexit” διαβεβαίωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο κ. Στουμπ ερωτήθη από τους δημοσιογράφους αν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδος από την ευρωζώνη όπως είχε υποστηρίξει το περασμένο καλοκαίρι και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».




mignatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου