Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μέλι στάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Τον διάλεξαν για να κερδίσει τον Τσίπρα..."

Τον χαρακτηρίζουν μεταρρυθμιστή με πτυχίο από το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ...
και φιλόδοξο - Καμία έκπληξη ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ αρέσει στους Ευρωπαίους, γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες

Ένας μεταρρυθμιστής με πτυχίο από το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ και κυρίως φιλόδοξος. Καμία έκπληξη για το ότι, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ αρέσει στους Ευρωπαίους, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του για τον 47χρονο πολιτικό. Για την αυστριακή εφημερίδα "Die Presse", "ο Μητσοτάκης τζούνιορ προκαλεί τον Τσίπρα". 

Tagesspiegel

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ. Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί απορία το γεγονός ότι, ο νέος ηγέτης της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αρέσει στους Ευρωπαίους, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

"O νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι κυρίως ένα πράγμα: φιλόδοξος. Ακόμη κι αν τον επέλεξαν τα μέλη του κόμματος για την προεδρία της ΝΔ , στην πραγματικότητα επέλεξαν τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η αποτυχία της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τελικά μόνο θέμα χρόνου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.






"Το πρώτο βήμα του προς την εξουσία επιτεύχθηκε: Μετά από μήνες έντονων αντιπαραθέσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε τον 47χρονο πολιτικό στην προεδρία του κόμματος της ΝΔ", υπογραμμίζει η εφημερίδα "Tagesspiegel". 

Suddeutsche Zeitung

"To θέμα μένει στην οικογένεια" , γράφει η γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung" υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της το πολιτικό οικογενειακό dna της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στο πολιτικό οικογενειακό background του νέου ηγέτη της ΝΔ, τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών. "Οι Συντηρητικοί της Ελλάδας ψηφίζουν Μητσοτάκη. Όπως πάντα. Η πολιτική παραμένει και από αριστερά και από δεξιά στα χέρια μερικών οικογενειών". υποστηρίζει η "Suddeutsche Zeitung".

Die Prese

Ο Μητσοτάκης τζούνιορ προκαλεί τον Τσίπρα, σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα "Die Presse" επισημαίνοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι γόνος πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος πολιτικός, έκανε την έκπληξη: τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ , κατάφερε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον υποψήφιο που μπορεί να ανανεώσει το κόμμα και να διευρύνει την εκλογική του βάση.

Πάνω απ 'όλα, τα μέλη του κόμματος τον επέλεξαν επειδή πολλοί απ΄αυτούς πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα.






tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου