Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα οι προσφορές για τον ΟΛΠ - Ποιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής


Σήμερα οι προσφορές για τον ΟΛΠ - Ποιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής
Σήμερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, παρουσία των δύο ξένων εμπειρογνωμόνων.
Παρά το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει γνωστοποιήσει τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στην Morgan Stanley στο Λονδίνο, πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μοναδική προσφορά που έχει στα χέρια του Ταμείο, είναι αυτή της κινεζικής COSCO.
Ο έτερος βασικός διεκδικητής η Δανέζικη Maersk, φέρεται να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι δεσμευτικές προσφορές του οποίου θα υποβληθούν σε τρεις μήνες.
Η υπόθεση του ΟΛΠ αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η προσφορά της Cosco για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ίσως αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο οργανισμός αποτιμάται στο χρηματιστήριο περίπου στα 350 εκατ. ευρώ.
Εφόσον ο διαγωνισμός έχει αίσιο τέλος, ο επενδυτής θα αποκτήσει κατ' αρχάς το 51% των μετοχών του ΟΛΠ, ενώ το υπόλοιπο 16% συνδέεται με την υλοποίηση επενδύσεων, ύψους περί τα 350 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.




fpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου