Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ο κινεζικός «φονέας αεροπλανοφόρων» γίνεται πυρηνικός!


df-26

Ο νέος κινεζικός «δολοφόνος αεροπλανοφόρων» πύραυλος DF-26 είναι σε θέση να γίνει πυρηνικός και πιο ευκίνητος, με την πρόθεση να γίνει ένας αποτρεπτικός παράγοντας για σύγκρουση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Οι νέοι DF-26 αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι της Κίνας, που παρουσιάστηκαν το Σεπτέμβριο, έχουν τη δυνατότητα να οπλίσουν μια πυρηνική κεφαλή κατά ένός αεροπλανοφόρου, σύμφωνα με τον ερευνητή Andrew Erickson της εφημερίδας China Youth Daily.
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, τον μικρότερου βεληνεκούς DF-21D, ο νέος πύραυλος επιτρέπει να τοποθετηθούν πυρηνικές κεφαλές, το οποίο επιτρέπει στην Κίνα να χρησιμοποιήσει τις περιορισμένες πυρηνικές δυνατότητές της κατά στρατηγικών και τακτικών στόχων. Ο πύραυλος έχει ως στόχο να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Αυτή η εναλλαγή της κεφαλής, και όχι του πυραύλου, προσφέρει μια γρήγορη αλλαγή μεταξύ πυρηνικών και συμβατικών», αναφέρει το κινεζικό άρθρο.
Με προδιαγραφές για κινητή εκτόξευση, θα καταστήσει επίσης την πυρηνική δυναμική της Κίνας πιο κινητική, σύμφωνα με το άρθρο.
«Αλλά το DF-26 δεν βασίζεται σε μια τοποθεσία για κινητή εκτόξευση. Μπορεί να κινηθεί γρήγορα και δεν έχει αυστηρές απαιτήσεις για το που θα ξεκινήσει. Έτσι ώστε να είναι χρήσιμο για την κίνηση των πυραυλικών δυνάμεων ολικά και σε απόκρυψη και χρήσιμο για την ταχεία ανάπτυξη, για την ταχεία έναρξη και ταχεία μετατόπιση των στοιχείων μάχης».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νέος πύραυλος έχει ως στόχο να είναι προληπτικό μέτρο στη σύγκρουση που εμπλέκεται η Κίνα, όσον αφορά τα αμφισβητούμενα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου