Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι δεσμέυσεις καταθέσεων...

katatheseis



Υπεγράφη η απόφαση για τις "ηλεκτρονικές κατασχέσεις", από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη. Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και αφορά σε κατασχέσεις που θα γίνονται σε μεγαλο- οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 70.000 ευρώ. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών θα αποστέλλει στις τράπεζες αρχείο με τα στοιχεία τους, ώστε να προχωρούν στη δέσμευση των ποσών μέσα σε δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews, αναταραχή έχει προκληθεί από την απόφαση αυτή, στους καταθέτες των τραπεζών.
Η απόφαση προβλέπει ρύθμιση για όσους θέλουν να γλυτώσουν από τις κατασχέσεις των καταθέσεών τους. Σύμφωνα με την απόφαση : "Από τις ανωτέρω οφειλές εξαιρούνται όσες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου".
ΟΙ τρεις τρόποι για να γλυτώσουν τις καταθέσεις τους οι καταθέτες είναι:
Όταν αφορά χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
Όταν αφορά ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό,
Και τέλος ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.









voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου