Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τι έρχεται από1/1/2016

Μήνας φωτιά αναδεικνύεται ο Ιανουάριος αφού μέχρι το τέλος του μηνός θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ελληνική βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αλλά και στη φορολογία.
Βόμβα έτοιμη να εκραγεί φαίνεται ότι είναι το ασφαλιστικό αφού οι Θεσμοί πιέζουν για αλλαγές εδώ και τώρα. Εκ νέου τέθηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ακόμα και για τις κύριες συντάξεις. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει τότε οι συντάξεις θα εξαφανισθούν. 
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Θεσμών οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζουν ανά έτος τις συνταξιοδοτικές παροχές στο ύψος των εσόδων τους και σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τότε θα προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Θεσμοί έθεσαν θέμα λήψης της βασικής σύνταξης στα 20 έτη ασφάλισης με 6000 ένσημα, αφού όπως υποστηρίζει, η συνταξιοδότηση με 15 έτη ασφάλισης και 4500 ένσημα, θεωρείται αντικίνητρο για τους εργαζόμενους να παραμείνουν στην εργασία τους.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση ψάχνει να βρει νέες πηγές χρηματοδότησης, και πιο συγκεκριμένα στρέφεται στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τα έσοδα που θα αποφέρει, κάτι που οι δανειστές απορρίπτουν θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα πετύχει. 
Σε ότι αφορά το φορολογικό, σε εκπτώσεις φόρων για δαπάνες μόνο με "πλαστικό χρήμα" στρέφεται το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να καταργηθούν οι συναλλαγές χέρι με χέρι και να σε βάθος χρόνου όλες οι συναλλαγές να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Επιπλέον, προκειμένου να πιάσει ο φορολογούμενος το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ θα πρέπει να κάνει αγορές μέσω κάρτα ύψους 9.545 ευρώ. Μέτρο από το οποίο προσδοκά η κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου