Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα η Ελλάδα

germany



Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ο δούρειος ίππος που σκέφτηκε η Γερμανία για να απαιτήσει παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Φόλκερ Κάουντερ (το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, του οποίου ηγείται η Άγγελα Μέρκελ) τα κράτη μέλη πρέπει να παραχωρήσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα καθώς αδυνατούν να διαφυλάξουν τα σύνορά τους. Πιο συγκεκριμένα ο κος. Κάουντερ δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων:

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα π.χ. δεν είναι δε θέση ούτε από άποψη logistics ούτε οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά.»

Η πρόταση των Γερμανών, η οποία βρίσκει σύμφωνους και του Γάλλους κατατέθηκε και στον αρμόδιο επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, θέτει ως στόχο να αναλάβει πλήρη έλεγχο των συνόρων η Frontex με πλήρη αυτονομία και αρμοδιότητες, ιδιαίτερα σε πρώτη φάση των συνόρων της Ελλάδας, τροποποιώντας έτσι τη συνθήκη του Σέγκεν. 
Καθώς φαίνεται πίσω από το «ιδιαίτερο» ενδιαφέρον της για το μεταναστευτικό, η Άγγελα Μέρκελ φιλοδοξεί να επεκτείνει τα σύνορά της σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο, συρρικνώνοντας έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών και βάζοντας πλώρη για την δημιουργία της… Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου