Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


kammenos1
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Τα νέα από την Ευρώπη και το “προσφυγικό” δεν είναι καθόλου καλά. Και δυστυχώς, έπονται χειρότερα, τόσο στον τομέα ασφάλειας των πολιτών όσο και στη δυνατότητα φιλοξενίας “προσφύγων” από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτές ακριβώς οι εξελίξεις αποκαθηλώνουν το περί λαθρομετανάστευσης αφήγημα της “πολιτικής προσωπικότητας” του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεν “είδε” καμία απειλή από την αθρόα είσοδο και διέλευση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Πάνος Καμμένος για να αιτιολογήσει την αποδοχή, υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει, είχε δηλώσει πως “εάν δεν είχαμε υπογράψει το μνημόνιο και δεν είχαμε παραμείνει στην Ευρώπη, τότε οι λαθρομετανάστες θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα…”!
Αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά με τις εξελίξεις του “προσφυγικού” στην Ευρώπη. “Ουδέν ψευδέστερον”, θα μπορούσε να αναφωνήσει η κοινή λογική, η οποία επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα, εις βάρος του “αφηγήματος” του κ. Καμμένου. Και το “ψεύδος” (ή πολιτική ανεπάρκεια κατανόησης της επόμενης ημέρας;) αυτό συνάδει με την σύνδεση της Ελλάδας ως κράτους μέλους της Ευρώπης που στοχοποιήθηκε ως χώρα εισόδου επειδή ακριβώς είναι μέλος της Ευρώπης και όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα ουσιαστικά εισέρχονται στην Ευρώπη. Εάν, δηλαδή, η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωζώνης, τότε, πολύ απλά, οι λαθρομετανάστες θα επέλεγαν άλλη χώρα για την είσοδό τους στον ευρωπαϊκό παράδεισο, αφού η Ελλάδα θα ήταν εκτός του “παραδείσου”» και, ταυτόχρονα, με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα…
Ωστόσο, η πολιτική “ονείρωξη” του Πάνου Καμμένου, δυστυχώς για τον ίδιο, απομυθοποιήθηκε και κατέπεσε αμέσως μετά την εκφώνησή της. Από τις πρώτες ημέρες του κύματος των λαθρομεταναστών – προσφύγων προς την Ευρώπη, διάφορα κράτη κατήργησαν μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν και άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους (συρματοπλέγματα και στρατός ανέλαβαν την αυστηρή φύλαξή τους), επιβάλλοντας ελέγχους εισόδου… Την ίδια σχεδόν στιγμή υπήρξαν έντονες δηλώσεις για την συμπεριφορά της Ελλάδας και για την αναγκαιότητα (έως και υποχρέωση σύμφωνα με το «Δουβλίνο ΙΙ») επιστροφής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών – προσφύγων από την Ελλάδα… Ουγγαρία, Κροατία και Σερβία κατήγγειλαν την ευθύνη της Ελλάδας και ζήτησαν επιστροφή και παραμονή των λαθρομεταναστών – προσφύγων στην χώρα εισόδου, δηλαδή στην Ελλάδα. Ο εφιάλτης της πολιτικής ανεπάρκειας του Πάνου Καμμένου είχε ήδη αρχίσει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του περιβάλλοντός του “να ξεχαστεί το όλο θέμα”.
Η συνέχεια, όμως, της ανεκπλήρωτης πολιτικής προφητείας του Πάνου Καμμένου, είναι πολύ χειρότερη αφού ευρωπαίοι ειδικοί αναλυτές και πολιτικοί, καταγγέλλουν πλέον την είσοδο τζιχαντιστών στην Ευρώπη, που προετοιμάζουν χτύπημα εντός του ευρωπαϊκού εδάφους!! Τελευταίο χτύπημα, στην πολιτική σκέψη του Πάνου Καμμένου, είναι η θέση της Κροατίας, η οποία απαιτεί να λυθεί το προσφυγικό από την Ελλάδα, αφού μέσα σε 12 ημέρες (16 έως 18 Σεπτεμβρίου) εισήλθαν στην Κροατία (σύμφωνα με κροατικό υπουργείο Εσωτερικών) 82.000 άνθρωποι… Ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Ζάγκρεμπ, συνέχισε τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι επανέλαβε την κροατική θέση, ότι το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει να επιλυθεί στην “πηγή” του, στην Ελλάδα.
Με απλά λόγια, η ευρωπαϊκή άποψη τείνει στο να εστιάσει ως “πηγή” του προβλήματος (της μετακίνησης πληθυσμών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη) την Ελλάδα. Την Ελλάδα η οποία για τον κ. Καμμένο “ευτυχώς που παρέμεινε στην Ευρώπη και δεν θα γίνει χώρος εγκατάστασης των λαθρομεταναστών…”!
Εάν η συγκεκριμένη άποψη ήταν μεταξύ θαμώνων σε μία κουβέντα καφενείου ή ενός ανενημέρωτου πολίτη της χώρας, πραγματικά δεν θα είχε καμία απολύτως αξία. Όμως, όταν η άποψη περί μη κινδύνου της Ελλάδας από την λαθρομετανάστευση, είναι ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, αρχηγού κόμματος και, κυρίως, υπουργού Εθνικής Άμυνας, τότε αυτή η άποψη όχι μόνο ελέγχεται με αυστηρότητα, αλλά και καταγγέλλεται ως λίαν αφελής και επικίνδυνη.
Και η μεν “αφέλεια” αφορά την πολιτική πλευρά και καταριθμείται ως πολιτική ανεπάρκεια εκείνου που παράγει αυτού του είδους τα πολιτικά συμπεράσματα. Όμως, η επικινδυνότητα αφορά τις κυβερνητικές αρμοδιότητες του “πολιτικού ανδρός”, ιδιαίτερα αυξημένης ευθύνης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας…, αφού ο κ. Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να γνωρίζει από τους συμβούλους και το επιτελείο του (εκτός και εάν περιστοιχίζεται από ανίκανους) πως είναι λίαν σοβαρό το ενδεχόμενο να επιστραφούν “πακέτο” οι λαθρομετανάστες – πρόσφυγες στην Ελλάδα, όταν η Ευρώπη θα νιώσει ότι απειλείται, είτε λόγω “κορεσμού” είτε εξαιτίας της πολύ σοβαρής πιθανότητας της εισόδου τζιχαντιστών στο έδαφός της μέσω των προσφύγων…
Στο σημείο αυτό και λόγω της θέσεως του κ. Π. Καμμένου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, διερωτόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί στην άμυνα της χώρας εάν ο κ. Πάνος Καμμένος επαναλάβει τον εαυτό του μέσα από ένα τραγικό πολιτικό λάθος…
Ελπίζουμε, φυσικά, στην προνόηση και γενικότερη ορθή λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όμως ο “αρχιστράτηγος” Πάνος Καμμένος (που ζει το δικό του όνειρο και μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας), μήπως θα έπρεπε για λόγους ανεπάρκειας (που εγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας) να αποφασίσει να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο υπουργείο (π.χ. αγροτικής ανάπτυξης) για να δώσει εκεί τις μάχες του (όπως αυτές με τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά), χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο να εκτεθεί σε περαιτέρω κινδύνους η χώρα; Μήπως θα πρέπει να αποφασίσει ο κ. Πάνος Καμμένος, να περάσει στην μέγιστη προσωπική του θυσία (παραίτησή του από τη θέση του ΥΠΕΘΑ) για να σώσει τη χώρα; Θα μπορούσε, βεβαίως, να μετακινηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (κι εκεί φοράνε στολές) και να φροντίσει να κρατήσει και την προεκλογική του δέσμευση για αποστρατιωτικοποίηση της ΕΥΠ. Φυσικά, θα μπορούσε να παραιτηθεί από οποιαδήποτε υπουργική θέση, και μαζί με τον κ. Λεβέντη να υπηρετήσει καλύτερα το εθνικό συμφέρον από τη θέση του παρατηρητή – επικριτή των κακώς κείμενων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…
Η αναφορά μας αφορά, φυσικά, τον συγκυβερνήτη της χώρας (τον πρώην μηχανοδηγό και νυν “πατερούλη”) Πάνο Καμμένο, που κατάπιε αμάσητο το “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα” του Αλέξη, που κατάπιε επίσης, αμάσητες τις προεκλογικές αναφορές του Αλέξη για την κατάργηση στο όριο του 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή, που έκανε πως δεν άκουσε τις δηλώσεις για την κυβερνητική παρέμβαση στην Παιδεία και στο μάθημα των Θρησκευτικών, που συζητά με ευρωπαίους αξιωματούχους για τον ευρωστρατό και για τα σύνορα της Ελλάδος και τη διαχείρισή τους από την Frontex, δεν έκανε καμιά ανακοίνωση κατά της ανεξέλεγκτης (και επικίνδυνης εθνικά) ψηφοθηρίας στη Θράκη…
Είναι, όμως, τόσο γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου