Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μακέιν πρότεινε να εξοπλιστούν Σύριοι «Μουτζαχεντίν» για να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη!


Η δύναμη ταχείας επεμβάσεως των χωρών του συνασπισμού CSTOστην Αρμενία 

Ο γνωστός από την συντηρητική στάση του Γερουσιαστής Μακέιν έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ξεστομίζοντας μια «απροσδόκητη» ιδέα σχετικά με την ρωσική επέμβαση στη Συρία, η οποία ταράζει συθέμελα την αμερικανική παρουσία στην Συρία.

Ο ίδιος λοιπόν πρότεινε να οπλιστούν οι Σύροι αντάρτες που ανήκουν στην αποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση με αντιαεροπορικούς  πυραύλους έτσι ώστε να δύνανται  να καταρρίψουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ερωτηθείς από  το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό  Fox News, εάν οι  ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν τον εφοδιασμό με όπλα  για την διενέργεια επιθέσεων εναντίον των  ρωσικών θέσεων, από Σύρους μαχητές (που  συνδέονται με την Αλ Κάιντα), ο Μακέιν είπε:

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι είχαμε  κάνει  στο Αφγανιστάν πριν από πολλά χρόνια δίνοντας  σε αυτά τα παιδιά( Μουτζαχεντίν)  την ευκαιρία να καταρρίψουν τα αεροσκάφη  τους. Τέτοια εργαλεία  έχουμε», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τ. Μακέιν θέλει η Αμερική να βάλει το «χέρι της» στον θάνατο  Ρώσων πιλότων, και να καταρριφθούν  ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Το δημοσίευμα τονίζει ότι κανένας από τους συναδέλφους του στην Γερουσία, δεν θα δήλωνε έτσι απροκάλυπτα αυτά που δήλωσε ο αυτός. Ο  Μακέιν αποτελεί  δημόσια απειλή προπαγανδίζοντας την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή σήμερα στην Αρμενία προετοιμάζεται πυρετωδώς  η δύναμη ταχείας επέμβασης των χωρών του συνασπισμού CSTO.

Στις  3 Οκτωβρίου αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  Interfax, στην περιοχή  Bagramyan  (65 χιλιόμετρα δυτικά του Ερεβάν) ξεκίνησε η ενεργό φάση των ασκήσεων της δύναμης ταχείας επενδύσεως των χωρών του συνασπισμού CSTO με την  επωνυμία  « αδιαπέραστη  αδελφότητα  2015».

Αυτό δήλωσε σήμερα Σάββατο  στους δημοσιογράφους ο υποδιοικητής της ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγος  Jaroslav Roshupkin.

«Κατά τη διάρκεια των δράσεων της  ειδικής δύναμης CSTO θα διεξαχθούν  ειρηνευτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Καυκάσου», δήλωσε ο Ya.Roschupkin.

Ειδικότερα είπε ο ίδιος, οι ειρηνευτικές δυνάμεις  του συνασπισμού θα εκπληρώσουν αποστολές,   διαχωρισμού των αντιμαχομένων πλευρών , με την δημιουργία ουδέτερης ζώνης, την υποστήριξη των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων , τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση  των στρατοπέδων εκπαίδευσης των παράνομων ένοπλων ισλαμικών  ομάδων.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapsotagma.gr, εάν θεωρήσουμε ότι ο Γερουσιαστής Μακέιν έκανε λάθος , ( που δεν έκανε) ισχύει αυτό που έλεγε ο σοφός λαός μας «Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει…».

Η Ρωσία βγήκε από το «καβούκι της» για πρώτη φορά έτοιμη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις ΗΠΑ . Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επαναφέρει παλαιά σενάρια και λύσεις οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε απολύτως. Εκτός της κόντρας ΗΠΑ –Ρωσίας εδώ έχουμε και έναν θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ χριστιανών –Μουσουλμάνων,  η αγριότητα του οποίου θα ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο.




freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου