Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Έρχονται νέα μέτρα σοκ

moscovisi

Δεν είναι καλά τα νέα που περιμένουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών και νομισματικών Υποθέσεων,Pierre Moscovici, χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα.
Σε συνέντευξή του ο Pierre Moscovici υπογραμμίζει ότι «χρειάζονται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών» λέγοντας μάλιστα ότι θα το αναφέρει στον Ευ. Τσακαλώτο, αύριο, Δευτέρα.
Ο Pierre Moscovici αν και φαίνεται να υιοθετεί αυστηρό τόνο για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει πως θλελει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και πως τόσο η Κομισιόν, όπως στο παρελθόν, όσο και ο πρόεδρος Juncker είναι έτοιμοι να βοηθήσουν το έργο που επιτελεί η ελληνική πλευρά.
«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου καιρός για χάσιμο» ανέφερε και πρόσθεσε πως αναμένει τον κ. Τσακαλώτο την Δευτέρα για να συζητήσουν πιο αναλυτικά τα επόμενα βήματα στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Σύμφωνα με τον κ. Moscovici, αν και η νέα κυβέρνηση λειτουργεί λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, αλλά με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο, και τον Γιώργο Χουλιαράκη υπάρχει ένα παρελθόν, και για τον τελευταίο ανέφερε που όπως ήταν εξαίρετος ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών.
«Είμαστε εξοικειωμένοι και έχουμε καλή συνεργασία» είπε.
Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και η οικονομική ομάδα, εχούν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού τον μεταρρυθμίσεων.
«Συνεπώς θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες.
Αυτό γίνεται διότι πρέπει να γίνει η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν για την Ελλάδα τον Αύγουστο».
Τέλος, να σημειωθεί ότι προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνση οι αργοί ρυθμοί ανάπτυξης των εσόδων μετά την εφαρμογή των ελέγχων των κεφαλαίων και την αύξηση του ΦΠΑ τον Αύγουστο.
Μετά από αυτά, τα στελέχη που απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο, επιδιώκουν να βρουν λύσεις για να καλύψουν μέρος της ζημιάς που έχει σημειωθεί στα κρατικά ταμεία τα οποία στο τέλος του 2015 θα έχουν έλλειμα περίπου 3 δισ. ευρώ.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου