Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έλληνες ενωθείτε… Οι Γερμανοί ξανάρχονται…


Έλληνες ενωθείτε Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Η περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδείχθηκε απάτη, αφού οι λεγόμενοι Θεσμοί (Τρόικα) λειτούργησαν προς όφελος των χωρών του Βορρά και εις βάρος φυσικά των χωρών του Νότου, των οποίων οι οικονομίες βούλιαξαν μαζί με το βιοτικό επίπεδο των λαών τους
Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών για ένα νέο 3ετές μνημόνιο, πιο απεχθές για τον ελληνικό λαό από τα προηγούμενα. Μια συμφωνία υποταγής και υποδούλωσης ουσιαστικά ενός λαού εξαθλιωμένου από μια πεντάχρονη ταλαιπωρία, που διέλυσε την αξιοπρέπειά του. Δυστυχώς ο ραγιαδισμός επικράτησε και διαψεύσθηκαν οι ελπίδες του λαού, που στο πρόσωπο του Τσίπρα είδε τον νέο ηγέτη-επαναστάτη, ο οποίος θα τον έβγαζε από τη μιζέρια και θα τον ξανάκανε περήφανο. Αντί να σχίσουν τα μνημόνια έφεραν και τρίτο που είναι τρισχειρότερο. Η παραίτηση Τσίπρα επιβάλλεται ως εκ του αποτελέσματος.
Είναι βέβαιο πως η Ελλάδα οδηγείται σε πιο βαθιά ύφεση και ο λαός σε απόλυτη φτωχοποίηση και απελπισία, θυμίζοντας συνθήκες της προηγούμενης γερμανικής κατοχής κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ας τολμήσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από τους Γερμανούς τις δικαιολογημένες αποζημιώσεις που της οφείλουν από τη γερμανική κατοχή και που ανέρχονται στα €162 δισεκατομμύρια. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με ταυτόχρονη κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, είναι η μόνη λύση και ελπίδα του ελληνικού λαού, για να γίνει και πάλι ο Έλληνας αφέντης στο σπίτι του. Επιβάλλεται και η επιστροφή στις ρίζες και την πρωτογενή παραγωγή. Με όπλο τη γεωργοκτηνοτροφία και την προστασία της βιομηχανίας – μεταποίησης η ανάπτυξη θα έρθει σύντομα.
Είναι καιρός οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να συνασπιστούν για να αντιμετωπίσουν τη γερμανική επιβολή. Η περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδείχθηκε απάτη, αφού οι λεγόμενοι Θεσμοί (Τρόικα) λειτούργησαν προς όφελος των χωρών του Βορρά και εις βάρος φυσικά των χωρών του Νότου, των οποίων οι οικονομίες βούλιαξαν μαζί με το βιοτικό επίπεδο των λαών τους.
Θέλω να εκφράσω την έντονη απογοήτευσή μου για την όλη στάση της Κύπρου μέσω του Υπουργού Οικονομικών μας και που για μας ήταν, τουλάχιστον, ακατανόητη και μάλλον συνέπλεε με τους Θεσμούς, υποσκάπτοντας ουσιαστικά τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας. ΑΝ μας άκουγαν και τόνιζαν στους Θεσμούς ότι αν εξανάγκαζαν την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη θα σήμαινε και ταυτόχρονη έξοδο και της Κύπρου, τότε σίγουρα θα ήταν πιο ελαστικοί οι Θεσμοί. Δυστυχώς, η συμφεροντολογική μικροπολιτική επικράτησε.
Ο ΣΥ Μ.Ε.Α. επιμένει «με την Ελλάδα και ας τρώγωμεν πέτρες». Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις και ποιοι θα συνεχίσουν να κυβερνούν την Ελλάδα, ο ΣΥ.Μ.Ε.Α. θα στηρίζει τον ελληνικό λαό άνευ όρων ως εθνικό καθήκον.
Εξαγγέλλουμε εκστρατεία στήριξης της Ελλάδας με τα συνθήματα:
Ψωνίζουμε μόνο κυπριακά και ελληνικά προϊόντα.
Αν πάμε διακοπές πάμε μόνο Ελλάδα.
Έλληνες όπου γης. Ενώστε τις δυνάμεις σας. Μόνο ενωμένος ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής και θα αναγεννηθεί μέσα από τις στακτές του, συντρίβοντας όσους του πίνουν το αίμα.
ΣΤΑΥΡΟΣ Ι. ΑΛΑΜΠΡΙΤΗΣ
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥ Μ.Ε.Α. –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου