Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος προς μία συμφωνία - Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση με συμφωνία των θεσμών

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...


Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος προς μία συμφωνία - Στο τέλος μπορεί να υπάρξει μόνο λύση με συμφωνία των θεσμών

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουν προς μία συμφωνία Ελλάδα και πιστωτές, δηλώνει ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ.
Όπως δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γέγκερ, είναι σαφές πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία. Επανέλαβε δε, την φράση που συχνά λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «είναι στα χέρια της Ελλάδας να κάνει μία κίνηση».
«Η εντύπωσή μας είναι ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει συμφωνία, ειδάλλως δεν θα ηταν απαραίτητη η συνάντηση απόψε», τόνισε ο Γέγκερ.
Και πρόεθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μια λύση, παρά μόνον εφόσον έχει εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ΔΝΤ».
Σύμφωνα εξάλλου με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, είναι σημαντικό για το Βερολίνο να έχει το ΔΝΤ στο τραπέζι, τόσο την εμπειρογνωμοσύνη του όσο και το ρόλο του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, και δεν μπορεί να φανταστεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Αθήνα που να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε: «Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Οι τρεις Θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις προτάσεις από κοινού και να υποβάλουν κοινή πρόταση προς το Eurogroup, προκειμένου να ληφθεί απόφαση».
Επισήμανε δε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στις Βρυξέλλες. «Δεν έχω ακούσει τι γίνεται στις Βρυξέλλες. Θα συνεδριάσει το Eurogroup το βράδυ και από εκεί θα δούμε τα επόμενα βήματα», τόνισε.
Την ίδια ώρα ανώτατοι γερμανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν στο Reuters ότι δεν νοείται μία συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ πρόσθεσαν ότι η απομείωση χρέους δεν είναι προς το παρόν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


phgh:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου