Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τελεία και παύλα… Μετά τον Πούτιν, το χάος!


putin_anoigoun_portes
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ… Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ…
Είτε σε ορισμένους σχολιαστές των ΜΜΕ αρέσει, είτε όχι, το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να έχει φτάσει σε υψηλά ρεκόρ, με μια δημοσκόπηση του Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη κοινωνιολογική εταιρεία ερευνών Levada, να διαπιστώνει ότι περίπου το 89 τοις εκατό των κατοίκων της Ρωσίας εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου.
Η δημοσκόπηση, μέρος μιας σειράς δεικτών μέτρησης της ικανοποίησης στα διάφορα επίπεδα της κρατικής εξουσίας, διαπίστωσε ότι το 89 τοις εκατό των ερωτηθέντων γενικά εγκρίνει «το έργο του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας,» με το 10 τοις εκατό γενικά να αποδοκιμάζει και το 1 τοις εκατό να μην είναι σε θέση να απαντήσει. Η αξιολόγηση του Ιουνίου είναι μια εκατοστιαία μονάδα υψηλότερη από το προηγούμενο υψηλό, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ποσοστό αποδοχής του προέδρου εκτινάχθηκε στο 88 τοις εκατό.
Η αξιολόγηση αποδοχής του Ρώσου Προέδρου πήδηξε από τα μέσα του 60 το 2013, έως το 80 τον Μάρτιο του 2014, για το χειρισμό του στην κρίση στην Ουκρανία και την επακόλουθη κρίση στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ρώσοι είχαν προηγουμένως συνασπιστεί γύρω από τον ηγέτη τους τον Σεπτέμβριο του 2008, κατά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν και ο Πούτιν υπηρετούσε ως πρωθυπουργός και ομοίως το 2000, όταν ο Πούτιν ανέλαβε την προεδρία από τον προβληματικό Μπόρις Γέλτσιν, η αξιολόγηση του οποίου κυμαινόταν μεταξύ 5-10 τοις εκατό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.




Η αξιολόγηση αποδοχής του Πούτιν παραμένει 25-35 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από εκείνες άλλων Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων και οργάνων, με το 66 τοις εκατό των ερωτηθέντων να εγκρίνει το έργο του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το 62 τοις εκατό αυτό της ρωσικής κυβέρνησης, το 54 τοις εκατό αυτό της Ρωσικής Δούμας και το 64 τοις εκατό τις δραστηριότητες των διοικητών της χώρας.
Σε ερώτηση εάν στο σύνολό της «η Ρωσία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ή προς τη λάθος κατεύθυνση», το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε «προς τη σωστή κατεύθυνση», με 22 τοις εκατό να απαντά «προς τη λάθος κατεύθυνση» και 14 τοις εκατό να δυσκολεύονται να απαντήσουν.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη 19 έως 22 Ιουνίου 2015, με 1600 άτομα άνω των 18 ετών από 46 περιοχές της Ρωσίας να λαμβάνουν μέρος.

phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου