Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Ανταρσία» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα «βλέπουν» οι FT

ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


«Ανταρσία» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα «βλέπουν» οι FT

Το ενδεχόμενο «ανταρσίας» του υπουργού Οικονομικών που θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπουν» οι Financial Times, που αποκαλύπτουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απείλησε με αποχώρηση από το κόμμα όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθει.
Η εφημερίδα, σε άρθρο της με τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία» και επικαλούμενη στελέχη του κόμματος, υποστηρίζει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από  την κυβέρνηση.
Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης απείλησε να πάρει μαζί του και ομάδα συναδέλφων του, που θα μπορούσε να αριθμεί περί τους 20 με 30 βουλευτές.
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη η ανησυχία για το πως θα καταφέρει ο πρωθυπουργος να περάσει μέτρα που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε ως «βάρβαρα» και «απαράδεκτα», την ίδια ώρα που αξιωματούχοι στην ευρωζώνη φέρονται ανήσυχοι από την ασηνύθιστα... ήσυχη αντίδραση του κ. Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της Δευτέρας.


phgh:imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου