Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ


Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup

Στον «αέρα» βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς.
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αβέβαιη την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μία τελευταία προσπάθεια προσέγγισης Ελλάδας και θεσμών για την τελική συμφωνία. Η πολύωρη συνάντηση των δύο μάλιστα πιθανότατα θα καθυστερήσει το Eurogroup.
Αβέβαιη η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία - Με καθυστέρηση το Eurogroup
Ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες με στόχο την άρση του νέου αδιεξόδου που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες από την πλευρά του ΔΝΤ σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις. Το Ταμείο διατηρεί τη σκληρή του στάση και εμφανίζεται αμετακίνητο στις θέσεις του.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα διαπραγματευτούν με την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και επιθυμούν η Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία σήμερα ακόμα και αν χρειαστεί οι συζητήσεις να συνεχιστούν όλο το βράδυ.
«Οι επικεφαλής των χωρών της ΕΕ δεν αναμένεται να διαπραγματευτούν», είπε ο αξιωματούχος που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την σύνοδο κορυφής.
«Οι προσδοκίες τους είναι να καλωσορίσουν μια συμφωνία που θα κλείσει στο Eurogroup, ακόμα και αν χρειάζεται οι υπουργοί Οικονομικών να εργαστούν ακόμα και το βράδυ μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου