Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παπαδημούλης: ΔΝΤ και συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό


papadimoulis
«Παρά το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή και το Eurogroup χαιρέτισαν τις ελληνικές προτάσεις ως «καλή βάση» συζήτησης, το ΔΝΤ και συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης δείχνουν ότι δεν θέλουν συμφωνία και θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση που εξασφαλίζει υγιή δημόσια οικονομικά, προωθεί μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, και βάζει τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσει» τόνισε σε ομιλία του στην ευρωβουλή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Συνεχίζοντας, ο Δ. Παπαδημούλης επέρριψε ευθύνες στις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες εφάρμοσαν μαζί με την τρόικα μια πολιτική που τριπλασίασε την ανεργία στην Ελλάδα, έφερε ύφεση 25% του ΑΕΠ και εκτίναξε το ελληνικό χρέος από 125% του ΑΕΠ στο 180%.
Τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται υγιή δημόσια οικονομικά, αλλά και ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία όμως δεν αρέσουν στο ΔΝΤ, γιατί φορολογούνται οι πλούσιοι.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας ότι η εξεύρεση λύσης επείγει και είναι απολύτως εφικτή και πως είναι έτοιμη στη βάση των ελληνικών προτάσεων που κατατέθηκαν την περασμένη Δευτέρα και κάλεσε την Επιτροπή να εργαστεί πάνω σε αυτές τις προτάσεις χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του ΔΝΤ εσαεί.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει, αλλά ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να γονατίσει και να ταπεινωθεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.


phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου