Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Γερμανία: Έντονη ανησυχία για τη στρατιωτική επέκταση των ΗΠΑ στην Ευρώπη



usaf

Οι Νατοϊκοί και ιδαίτερα οι Γερμανοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τα σχέδια των ΗΠΑ που προβλέπουν την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων Κρουζ στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel.
"Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να επεκτείνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους στην Ευρώπη. Εδώ και καιρό στην Ουάσιγκτον μιλάνε για την ανάγκη ανάπτυξης πυρηνικών πυραύλων Κρουζ", σημειώνει το περιοδικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει αυτό το θέμα στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις αρχές Φεβρουαρίου. "Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία", γράφει το Der Spiegel.
"Στο Βερολίνο φοβούνται ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει αρένα μιας νέας αντιπαράθεσης, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή", τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο δικές του πηγές.
Όπως σημειώνεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη για την Εξάλειψη των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, αλλά "οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των κατηγοριών της αμερικανικής πλευράς".

phg:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου