Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πρόταση βόμβα από Ρωσία για τις ιδιωτικοποιήσεις της Ελλάδας


Ο Andrei Kostin, ο επικεφαλής της δεύτερης ρωσικής τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ότι επιθυμεί να δώσει χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε από την τράπεζα . Ο Ρώσος Πρόεδρος της τράπεζας VTB, τόνισε ότι δεν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως αναφέρει το άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, η ουσία όμως είναι ότι η μεγάλη ρωσική τράπεζα VTB ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.
Στις αρχές Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε ότι η Ρωσία και η Ελλάδα, έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας, δημιουργώντας μια εταιρική σχέση. «Όταν ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση , θα είναι δυνατό να λάβουμε και εμείς μέρος», είπε ο Kostin είπε στους δημοσιογράφους.
Η Ρωσία ενδιαφέρεται εμπράκτως για την χώρα μας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προκειμένου να συμμετέχει στο πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Το κυριότερο όμως είναι η Μόσχα επιθυμεί να δανείσει την χώρα μας, εδώ και τώρα ώστε ξεπληρώσει τα αναγκαία σε ΔΝΤ και ΕΕ. Η ρήση για τις «άλλες πορτοκαλιές», , ισχύει πραγματικά για την Ελλάδα , η οποία θα πρέπει να δράσει ταχύτατα και αποτελεσματικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα περάσουμε δύσκολες στιγμές από όλες τις απόψεις. Οι Τούρκοι αναμένουν να μας βρουν σε κρίση για να εκμεταλλευτούν των καταστάσεων αυτών στο Αιγαίο.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου