Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μαξίμου

ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP - ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ


Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη χτεσινή συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης συζητήθηκε το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της ευρωζώνης της Δευτέρας.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται και η σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί από σήμερα στις Βρυξέλλες εφόσον χρειαστεί.
Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο Μαξίμου βρέθηκε από τις 2 μετά το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ακολούθησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης και Γιάνης Βαρουφάκης.
Στο ερώτημα εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, ο Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε: «Το επιδιώκουμε».

phgh:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου