Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τώρα διάσπαση στην κυβέρνηση.....


diaspasi
Μεγάλη ένταση έχει προκαλέσει το άρθρο 52, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να υπάρξει αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις ελληνικές ζυθοποιίες, με τους ανθρώπους του κλάδου, αλλά και το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ να εκφράζουν εντόνως την διαμαρτυρία τους.
Πιο αναλυτικά, καυστικά ήταν τα σχόλια του Δημήτρη Πολιτόπουλου, προέδρου του συνδέσμου μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών Ελλάδος, ο οποίος επιτέθηκε στους πάντες και τα πάντα υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρόκειται να είναι ο "θάνατος" της ελληνικής ζυθοποιίας.
Συγκεκριμένα ο κ Πολιτόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Οι ελληνικές ζυθοποιίες είναι η κλειδοθήκη της ανάπτυξης της χώρας στον κλάδο του ζύθου και πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο 52 που αυξάνει την φορολογία τους»
«Εγώ θα σας πως όχι μόνο τι λέει το άρθρο 52 αλλά και πώς αυτό έφτασε στην Βουλή, εδώ και χρόνια δεχόμαστε απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εναντίον μας...», τονίζοντας ότι «για αυτή την διάταξη δεν έγινε μαζί μας καμία διαβούλευση, ούτε καμία άλλη έστω ενημέρωση πριν την δούμε δημοσιευμένη στο σχέδιο νόμου».
Στο πλευρών των Ελλήνων παραγωγών φαίνεται πως είναι και το κόμμα των ΑΝΕΛ, αφού ο πρόεδρος της παράταξης Π. Καμμένος εξέφρασε εντόνως την διαφωνία του μέσω των social media, αναρτώντας το εξής tweet: «Η φορολόγηση της ελληνικής μπίρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο», ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης πρότεινε την απόσυρση της διάταξης, με σκοπό την αποφυγή μιας ενδεχόμενης καταψήφισης η οποία θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση, εν όψη μάλιστα της αξιολόγησης για το 3ο μνημόνιο.
Όσον αφορά της ρύθμιση, τροποποιείται από 1-1-2016 το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπίρα που παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία, των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.
Ειδικότερα, ο μειωμένος συντελεστής αυξάνεται:
α) από το 50% στο 55% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 15.000-50.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,
β) από το 50% στο 60% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 50.000-100.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,
γ) από το 50% στο 75% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου