Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μαφία είναι...


Ιταλία: Στην  πιάστηκαν στη «φάκα» 22 μέλη της μαφίας, με την κατηγορία της «προστασίας» σε εμπορικές επιχειρήσεις...
Καίριο πλήγμα στην οργάνωση της μαφίας, ...
στην περιοχή της κωμόπολης Μπαγκερία, της Σικελίας, κοντά στο Παλέρμο, επέφερε η ιταλική αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη 22 ατόμων, με την κατηγορία της «προστασίας» σε εμπορικές επιχειρήσεις. 
Χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, η μαφία αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες της περιοχής, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι δεν θα υποστούν... καταστροφές ή... ατυχήματα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Μπαγκερία, κωμόπολη σε μικρή απόσταση από το Παλέρμο, την πρωτεύουσα του νησιού. Ο πρώην αρχινονός της μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο είχε διαλέξει την περιοχή αυτή για την πρώτη περίοδο της μακράς φυγοδικίας του, η οποία είχε διαρκέσει συνολικά 43 χρόνια.

Η δικαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χάρη στις καταγγελίες συνολικά 36 εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής. Στην αρχή, παρουσιάσθηκαν στην τοπική διεύθυνση των Καραμπινιέρων τρεις επιχειρηματίες, με συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες. Η έρευνα άρχισε και με την πάροδο των εβδομάδων κλήθηκαν να καταθέσουν άλλα 33 άτομα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν τη σημασία της επιχείρησης, αφού πρόκειται για μία από τις λίγες φορές που διασπάται το τείχος σιωπής, το οποίο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι εκπρόσωποι της μαφίας σε πολλές περιοχές του ιταλικού Νότου.

«Στην Μπαγκερία, ο μαφιόζικος δασμός προστασίας είχε μετατραπεί σε πραγματικό φόρο, τον οποίο επί της ουσίας κανείς δεν μπορούσε να τον αποφύγει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και για πρώτη φορά καταφέραμε να πετύχουμε μια τόσο ευρεία και αποδοτική συνεργασία», δήλωσε ο αξιωματικός των Καραμπινιέρων Σαλβατόρε Αλταβίλα.

Η σημερινή επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας ονομάσθηκε Εrmes και συντονίστηκε από τον τομέα που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας της εισαγγελίας της Μεσίνα στη Σικελία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συλληφθέντες είχαν διαρκή επικοινωνία με τον Μεσίνα Ντενάρο, κάθε δύο εβδομάδες, μέσω μηνυμάτων που έγραφαν σε μικρά χαρτάκια, τα οποία στην συνέχεια καταστρέφονταν ή θάβονταν στους αγρούς.

Για να συγκληθεί συνάντηση των μαφιόζων της περιοχής, πολλά από τα μέλη της Κόζα Νόστρα της περιοχής του Τράπανι χρησιμοποιούσαν συνθηματικά τις λέξεις «κοπριά» και «χοιροτροφή»...



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου