Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ένταση! Νέα πρόκληση της Αλβανίας...


proklhsh albanias
Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τις νέες προκλήσεις του Νικόλα Μάρκου, ο οποίος εμφανίζεται ως «ορθόδοξος ιερέας». Η Αρχιεπισκοπή καταγγέλει ότι στις  27 – 28 Οκτωβρίου 2015, επανήλθε σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς με ασυνάρτητες συκοφαντικές δηλώσεις ακόμη και αναιδών απειλών εναντίον της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και του Προκαθημένου της.

"1. Ο Νικόλα Μάρκου δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, την αναγνωρισμένη από το κράτος.
2. Ουδεμία Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε άλλη Εκκλησία στον κόσμο τον αναγνωρίζει ως κληρικό.
3. Ως αδίστακτος ιερόσυλος έχει σφετεριστεί παράνομα το ναό της Παναγίας στο Ελμπασάν, ο οποίος είναι πολιτιστικό μνημείο, και ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.
4. Για όσους γνωρίζουν τα θρησκευτικά θέματα, οι δηλώσεις του Νικόλα Μάρκου είναι γελοία φληναφήματα που επαναλαμβάνουν ανόητες φαντασιώσεις και εντελώς αβάσιμες συκοφαντίες. Τον χρησιμοποιούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, που έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως, για να κατηγορούν χωρίς καμιά αφορμή την Ορθόδοξη Εκκλησία και να συντηρούν μια εμπαθή ανθελληνική προπαγάνδα, η οποία προφανώς δεν συνάδει με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου