Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Κόντρες και για το ντιμπέιτ στη ΝΔ

«ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ» Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


Νέο πεδίο αντιπαράθεσης είναι το αν θα προσέλθουν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση για τις θέσεις τους όσον αφορά το κόμμα και τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία για το αν θα προσέλθουν και οι 4 υποψήφιοι σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση για τις θέσεις τους για το κόμμα, τα εσωτερικά και τα εξωτερικά θέματα της χώρας
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία για το αν θα προσέλθουν και οι 4 υποψήφιοι σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση για τις θέσεις τους για το κόμμα, τα εσωτερικά και τα εξωτερικά θέματα της χώρας
Με πρόσκληση στους τέσσερις συνυποψηφίους του για τη διενέργεια ενός ντιμπέιτ μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και με μία αιχμηρή επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Αδωνις Γεωργιάδης διεκδικεί δημόσιο διάλογο.
Ξεκινά ωστόσο ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης των υποψηφίων, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης, όπως αυτό αποτυπώνεται μέσω των συνεργατών του, αρνείται να συμμετάσχει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σκυτάλη στο θέμα του ντιμπέιτ θα πάρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας τη δική του επιστολή.
Ο κ. Μητσοτάκης επίσης έχει διατυπώσει πολλάκις την πρόθεσή του για μία, τουλάχιστον, τηλεοπτική αναμέτρηση, αλλά και έναν ανοιχτό διάλογο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ). Στόχος και του κ. Μητσοτάκη είναι η μερίδα της κοινωνίας που θα πάει να ψηφίσει για αρχηγό της ΝΔ να γνωρίζει τη στάση του καθενός υποψηφίου για το πώς θέλει να επιτύχει τη μεταμόρφωση της παράταξης, αλλά και τις θέσεις του για τα καίρια πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει μάλιστα και ανοιχτό διάλογο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου και στα μέλη της να είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του κάθε υποψηφίου.
Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ανένδοτος για την προοπτική ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων.
Και τούτο απορρέει από το γεγονός ότι συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται αρνητικοί σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο. Και εξηγούν ότι οι τηλεμαχίες γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και τονίζουν ότι μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των συνυποψηφίων για την προεδρία θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα στη ΝΔ.
Επιστολή Γεωργιάδη
Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε αυτήν τη διαρροή μέσω της επιστολής του προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο να υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε για την ενότητα του κόμματος εάν βρεθούμε οι τέσσερις και μιλήσουμε μπροστά σε μία κάμερα. Οποιος το λέει αυτό δεν υπηρετεί την ενότητα του κόμματος, υπηρετεί προσωπική στρατηγική».
Επιπλέον, στη δημόσια έκκληση για τη διενέργεια ντιμπέιτ, ο ίδιος ζήτησε από τον ΣΚΑΪ να καλέσει και τους τέσσερις υποψηφίους, για να δούμε ποιος δεν θα έρθει. «Δύο θα έρθουν σίγουρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Στην επιστολή επισημαίνει ότι: «Είναι παντελώς απαράδεκτο να φτάσουμε στην 22α Νοεμβρίου χωρίς να μας έχει δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε οι τέσσερις συνυποψήφιοι σε οποιουδήποτε είδους ακροατήριο (εθνική συνδιάσκεψη, Κοινοβουλευτική Ομάδα, τηλεοπτικό ντιμπέιτ κ.λπ.) για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας και το όραμά μας για τη Νέα Δημοκρατία.
Καταστατικό
Ο κ. Γεωργιάδης, μέσω της επιστολής, αιτήθηκε αφενός να γίνουν οπωσδήποτε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου τουλάχιστον οι δύο εθνικές συνδιασκέψεις που είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης και αφετέρου να γίνει ένα τουλάχιστον τηλεοπτικό ντιμπέιτ.
Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε και το καταστατικό που αναφέρει ότι πρέπει να μιλήσουν κάπου όλοι οι συνυποψήφιοι. «Αν δεν είναι να νικήσουμε και οι τέσσερις, τότε δεν έχει νόημα να γίνει η διαδικασία αυτή», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Οσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, έχει δηλώσει ότι, εφόσον λάβουν μέρος οι άλλοι τρεις υποψήφιοι στο ντιμπέιτ, θα συμμετάσχει και ο ίδιος, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πάει. Ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης αν θα συμμετείχε σε ένα ντιμπέιτ με δύο υποψηφίους, δεν τοποθετήθηκε, αλλά δεν ήταν και αρνητικός σε μία τέτοια προοπτική.


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου