Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση - σοκ Κατρούγκαλου για τις συντάξεις...

katrougkalos


Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας εχθές στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "Στον Ενικό", υπογράμμισε ότι ετοιμάζεται η εθνική σύνταξη που θα εγγυάται πως οι συνταξιούχοι θα ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας. «Δεν πάμε να κάνουμε μία ακόμη μείωση στις συντάξεις. Εμείς θέλουμε μία μεταρρύθμιση που και θα κάνει το σύστημα βιώσιμο και θα παίρνουν συντάξεις αυτοί που είναι τώρα εργαζόμενοι», είπε ο υπουργός Εργασίας.
«Πάνω σε αυτή τη σύνταξη (την εθνική σύνταξη) θα έρχεται να "καθίσει" αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές τους. Μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 ευρώ καθαρά τον μήνα. Η εθνική σύνταξη, δηλαδή, θα πρέπει να είναι το 60% του μέσου εισοδήματος για να προστατεύει από τη φτώχεια. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθεί το ΕΚΑΣ στην εθνική σύνταξη, προκειμένου να σωθεί.
Επιπλέον δήλωσε ότι εισηγήθηκε να μην υπάρξει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για την παροχή σύνταξης. «Απορρίπτω οποιαδήποτε σύνδεση σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Το ασφαλιστικό μας έχει τεράστια ελλείμματα που χρηματοδοτούνται από φόρους», είπε ο υπουργός Εργασίας. Τέλος ανέφερε ότι καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις.



voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου