Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ – ΠΡΟΣΕΧΩΣ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΑΠΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ… ΔΟΛΙΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ… Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ… ΜΕ «ΤΥΡΑΚΙ» ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ (;) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ (ΑΡΧΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΑΡΧΙΚΑ) ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ… ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΤΩΧΟΥΣ…
Κάρτα κοινωνικού εισοδήματος για 1.000.000 πολίτες, με πρόσβαση σε τρόφιμα, είδη ένδυσης αλλά και υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς, φροντιστήρια κ.ά..
Την αντικατάσταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, μέσω του οποίου θα παρέχεται εισοδηματική στήριξη και υπηρεσίες σε είδος, όπως στέγη, υγεία και μετακίνηση, στο κομμάτι του πληθυσμού που έχει πληγεί περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα δίνεται στους δικαιούχους μέσω της κάρτας αλληλεγγύης, οι οποίοι για το 2016 ενδέχεται να επιλεγούν με βάση το φορολογητέο εισόδημα, ενώ ένα μικρό ποσοστό θα αφορά καταβολή σε χρήμα.
Μέσω της κάρτας κοινωνικού εισοδήματος, που θα αποτελέσει στην πράξη την επέκταση της κάρτας σίτισης, όπως αυτή χρησιμοποιείται από 350.000 άτομα (λαμβάνουν από 70 έως 220 ευρώ για αγορά τροφίμων), έως το 2017, το κομμάτι των Ελλήνων που θα διαπιστωθεί πως έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη, ήτοι περίπου 1.000.000 πολίτες, θα αποκτά πρόσβαση σε τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς, φροντιστήρια κ.λπ.. Θα συνδυασθεί με στοχευμένη εκτίμηση των προσωπικών αναγκών των δικαιούχων, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών και σύνδεση των ωφελουμένων με την αγορά εργασίας.
Στόχος είναι τον Απρίλιο του 2016 το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης να επεκταθεί και τον Ιανουάριο του 2017 να εφαρμοστεί στο σύνολο του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ταυτόχρονα το υπουργείο εντάσσει τον όλο σχεδιασμό στη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ), που θα ιδρυθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα θεσμοθετηθεί με νόμο – πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου