Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παίζουν τα κανάλια στα… δάχτυλα


Παίζουν τα κανάλια στα... δάχτυλα
Για τρία ως πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας προτίθεται να δώσει «πράσινο φως» η κυβέρνηση μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Αν και στο νομοσχέδιο ο αριθμός των αδειών δεν ορίζεται, αφήνεται ωστόσο στην απόλυτη ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά (φωτογραφία) να αποφασίσει πόσα κανάλια θα πρέπει να βλέπουν οι Ελληνες. Οπως μου εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και ο αριθμός θα είναι μικρότερος από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Φαίνεται πως στην κυβέρνηση παίζουν την ενημέρωση στα… δάχτυλα!
Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι πιθανόν να διερωτηθείτε. Σας πληροφορώ ότι ακόμη δεν έχουν κάνει καμία συζήτηση για το νομοσχέδιο περί Τύπου, αν και το είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός (και μάλιστα στις προγραμματικές δηλώσεις). Εν συνεχεία θα πρέπει να σας πω ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε επιτέλους (και πώς) θα γίνεται αυτό το περιβόητο briefing της κυβερνητικής εκπροσώπου, το οποίο επίσης είχε εξαγγελθεί. Και ξέρετε πού οφείλεται η δυσκολία στην έναρξή του; Στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν και να συντονιστούν μεταξύ τους τα διάφορα γραφεία Τύπου των υπουργείων. Και να σκεφθείτε ότι έρχονται δύσκολες ημέρες με την κατάθεση του δεύτερου πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και βεβαίως του πιο δύσκολου νομοσχεδίου, του Ασφαλιστικού, που, όπως μου είπαν, «τελείωσαν τα ψέματα, θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή ως το τέλος Νοεμβρίου».
Το θέμα είναι ποιοι έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία Τύπου, ποιοι τους έχουν τοποθετήσει και γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν όλοι οι υπεύθυνοι των γραφείων Τύπου σε ειδική σύσκεψη υπό την κυρία Γεροβασίλη. ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου